In deze 9 huishoudelijke voorwerpen zitten de meeste bacteriën

bacteriën

Jouw huis schoon? Op deze plekken nestelen bacteriën zich graag

Je kunt nog zoveel boenen en poetsen, bacteriën liggen altijd op de loer. Natuurlijk hoeft je huis niet altijd compleet smetvrij te zijn -dit lukt ook nooit-, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat ziektes overgedragen worden. Deze lijst van negen huishoudelijke dingen bevatten de meeste bacteriën, van minst naar meest.

Dat deze dingen zó vies zijn.

9. Theedoeken

Uit onderzoek van het Amerikaanse Food Protection is gebleken dat 89% van de theedoeken Coliform bacteriën bevatten. Deze komen uit het spijsverteringskanaal van zoogdieren, mensen en de meeste dieren dus. 25,6% van de theedoeken bevatten zelfs de gevaarlijke E. coli-bacterie, ook wel de poepbacterie genoemd. Van E.coli kun je diarree krijgen en in ernstigere gevallen erg ziek worden. Gebruik theedoeken dus niet te lang en was ze op minstens 60 graden.

8. Sponsjes

Sponsjes kunnen ontzettend vies worden! Als je iets schoonmaakt met een spons nestelen de bacteriën zich in het vochtige oppervlak en ze vermenigvuldigen zich daar snel. Als je daarna weer een oppervlak schoonmaakt met deze spons verspreid je die viezigheid dus weer. De meeste mensen lopen voedselvergiftiging op door vieze sponsjes, vooral als die iets schoon hebben gemaakt waar rauw vlees op heeft gelegen.

schoenen

7. Je schoenen

Veel mensen hebben als regel dat schoenen uit moeten in huis en dat is niet voor niets! Je schoenzolen bevatten 421.000 bacteriën, waaronder -daar is-ie weer- de E. coli bacterie. Dit kan komen door uitwerpselen van dieren waar je doorheen loopt, maar ook door openbare toiletten. Jakkes.

6. Het nagelschaartje

Er zitten veel bacteriën onder je nagels, daarom wassen we onze handen regelmatig. Maar toch houden veel mensen viezigheid onder hun nagels, wat op het nagelschaartje komt als je deze gebruikt. Altijd dus even je handen wassen na gebruik, en ook het nagelschaartje ontsmetten kan geen kwaad.

5. Contactlenzen

Het is belangrijk om contactlenzen goed schoon te houden, want viezigheid in je oog kan veel schade veroorzaken. Omdat lenzen continu vochtig zijn vinden bacteriën het er erg goed toeven. Wees er dus zeker van dat je ze goed reinigt!

4. Je pyjama

Uit een vragenlijst is gebleken dat mensen hun pyjama veel te lang aanhouden. Uit dit Britse onderzoek bleek dat mannen hun pyjama gemiddeld 13 nachten aanhebben en vrouwen maar liefst 17! Wees hygiënisch en was je pyjama na twee of drie nachten.

kraan

3. De kraan

We gaan naar de wc, doen met vieze handen de kraan open, wassen onze handen, en sluiten de kraan met onze schone handen. Maar ja, die vieze bacteriën zitten er nu al op! Ontsmet je kraan dus regelmatig.

2. Je tas

Het is niet meer dan logisch dat naast je schoenen ook je tas erg vies wordt. Je neemt hem overal mee naar toe en zet hem misschien ook wel eens op de grond. En daar komt viezigheid van! Omdat je een tas over het algemeen niet vaak wast of reinigt, draag je zo 10.000 bacteriën met je mee.

1. De dweil

De dweil staat met stip op nummer één in de lijst van vieze dingen. Als je een vieze dweil gebruikt, verspreid je zo een miljard bacteriën per vierkante centimeter. WAT? Ja, als je een vieze dweil terugzet zonder deze te wassen, vermenigvuldigen de bacteriën zich supersnel. Was dus altijd je dweil na gebruik op minstens 60 graden. Kan dit niet met jouw dweil, vervang hem dan regelmatig.

Lees ook: Bank vol dierenhaar? Deze goedkope en simpele oplossing heb je al in huis

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Helpling | Beeld: Pexels