Dít moet je eigenlijk met de wasmachine doen als je klaar bent met wassen!

Verleng de levensduur van je wasmachine!

Wij vinden het de beste uitvinding sinds het wiel: de wasmachine. Het scheelt zo ontzettend veel werk, wij kunnen het ons bijna niet voorstellen hoe mensen het vroeger zónder deden. Na al die decennia wassen met de wasmachine zou je toch denken dat we inmiddels wel weten hoe je zo’n machine nu het beste kunt gebruiken.

Toch maken we massaal een fout die de levensduur van onze machine drastisch verkort.

Deurtje
Want voor je je was in de droger doet is er één ding dat je nooit moet vergeten: zet het deurtje van de wasmachine open! De meeste mensen duwen na het wassen gedachteloos het deurtje dicht en dit is funest voor de machine. De reden waarom het deurtje van de wasmachine open moet blijven, is omdat er vocht achterblijft in de machine. Dit vocht kan ervoor zorgen dat bacteriën en schimmels kunnen groeien in de trommel. Hierdoor komt je kleding er niet meer zo schoon uit. Als je de deur open laat staan, kan de wasmachine drogen en blijft het binnenin veel schoner!

Geurtjes
Is het dan toch zover dat je wasmachine niet zo fris meer ruikt? Het advies van experts is om één keer per maand een was te draaien met 1 of 2 vaatwastabletten erin. Zet de machine dan aan op 90 graden. Dit voorkomt nare geurtjes en spoelt de machine goed door waardoor verstoppingen worden tegen gegaan. Zeker bij machines van 5 jaar of ouder kan dit de levensduur van je wasmachine flink verlengen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay