Zwarte peper in de wasmachine?Ja echt, en als je dit leest ga je het sowieso proberen!

wasmachine

Zwarte peper in de wasmachine, het klinkt raar maar is geniaal

Er zijn een paar dingen waar wij nou echt chagrijnig van kunnen worden en kleding die in de was verkleurt is daar absoluut één van. Heb je net een leuke zwarte top aangeschaft, is-ie na een keertje wassen alweer donkergrijs. Frustratie! Het wordt ook best een duur grapje om elke keer maar weer een nieuw shirt of nieuwe broek aan te schaffen, het geld groeit ons niet op de rug. 

Het wordt hoogste tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken en laat ons hier nu hét ideale trucje voor te hebben.

Zeepresten
Het wondermiddel dat je hiervoor nodig hebt? Je gelooft het haast niet, maar het is toch echt zo: zwarte peper! Een theelepel zwarte peper bij je gekleurde was (die je op koude temperatuur wast, samen met het wasmiddel dat je gebruikt) zorgt ervoor dat kledingstukken mooi van kleur blijven. Hoe dat zit? Zeepresten zorgen ervoor dat kledingstukken sneller vaal worden. De structuur van peper voorkomt dat de zeepresten aan de kleding blijven kleven. Daarnaast voorkomt zwarte peper het ‘uitlopen’ van kleuren. Zo goedkoop kan het zijn!

Wist je trouwens dat je af en toe een vaatwastablet in de wasmachine moet gooien? Het advies van experts is om één keer per maand een was te draaien met 1 of 2 vaatwastabletten erin. Zet de machine dan aan op 90 graden. Dit voorkomt nare geurtjes en spoelt de machine goed door waardoor verstoppingen worden tegen gegaan. Zeker bij machines van 5 jaar of ouder kan dit de levensduur van je wasmachine flink verlengen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie