Zo verwijder je eenvoudig de muffe geur uit kleding

muffe geur

In drie simpele stappen ruikt je kleding weer fris

Die muffe geur in kleding, we kennen ‘m helaas allemaal. Simpelweg een wasje draaien is meestal niet de oplossing. De onaangename lucht ontstaat namelijk door schimmels en niet elk wasmiddel weet deze te verwijderen. Gelukkig kunnen andere schoonmaakmiddeltjes de klus wel klaren. Wij leggen uit hoe je te werk gaat.

Schimmel in kleding

Een trui die al iets te lang onderin de kast ligt, een handdoek die niet meteen uit de wasmachine is gehaald of een shirt dat je voor een prikkie bij de kringloop kocht  — over het algemeen zijn dit de textielstukken waar letterlijk een luchtje aan hangt. Deze geur ontstaat meestal door schimmels. Geen zorgen, dit betekent niet dat het kledingstuk niet meer te redden is. Je gunt je kleding een fris en fruitig tweede leven met behulp van baking soda en azijn.

Wat je niet met doen

Allereerst zijn er een paar dingen die je niet moet doen om de muffe geur uit de kleding te verdrijven. Gebruik bijvoorbeeld geen wasmiddel met sterke parfums. De parfums verbloemen de geur, maar verwijderen de schimmels niet. De muffe geur kan daardoor snel terugkomen. Laat ook de wasverzachter staan. Restjes wasverzachter kunnen zich namelijk opstapelen en nieuwe schimmels laten groeien. Tot slot: maak je wasmachine eens goed schoon. Juist dit apparaat kan de bron van de schimmels zijn. Eigenlijk niet zo gek als je bedenkt dat je vieze was en veel vocht hier samenkomen…

Fris in drie stappen

Wat moesten we zonder azijn en baking soda? Deze twee middeltjes bewijzen maar weer eens dat ze onmisbaar zijn in het huishouden. Deze simpele ingrediënten zijn namelijk ook de oplossing tegen schimmellucht in kleding. Op de volgende pagina lees je hoe je in drie eenvoudige stappen de muffe geur in je kleding bestrijd.

Pagina 1/2