Hierover maken Nederlanders het snelst ruzie in het huishouden

Herkenbaar?

Het huishouden doen is iets wat niet zo leuk is, maar wat nou eenmaal moet gebeuren. De een voert dit klusje snel uit en neemt voor lief dat het huis wellicht niet helemaal spic en span is en weer een ander maakt van schoonmaken precisiewerk. Als jij de vaatwasser zorgvuldig inruimt, maar je partner de borden schots en scheef in afwasmachine zet, kan dat voor enige wrijving zorgen.

Uit onderzoek blijkt dat een op de zes Nederlanders weleens ruzie heeft over het huishouden.

Huishouden

Thuiskomen na een ellenlange werkdag en erachter komen dat je partner al ruim een uur op de bank zit en er nog niet is gekookt: de ingrediënten voor een woordenwisseling. Jij bent heus niet de enige die met zijn of haar partner ruzie heeft over het huishouden. Keukenloods deed onder 1029 Nederlanders onderzoek naar de grootste irritaties in het huishouden. Zo bleek uit hun studie dat voornamelijk jongeren in de leeftijdscategorieën 18 – 29 en 30 – 39 het meest ruziën over de hygiëne in huis.

Discussie

Waar mensen het meest ruzie over hebben in het huishouden is over de rommel die hun partner achterlaat. Uit het onderzoek blijkt dat voornamelijk vrouwen zich groen en geel ergeren aan de rotzooi die hun partner laat rondslingeren. De partners klagen dan weer over het gezemel over de ‘rondslingerende troep.’ Tevens zijn er ook een paar mannen die klagen dat hun partner een sloddervos is.

Andere taken

Maar dit is niet het enige waar we ons weleens aan storen in het huishouden. Zo geeft zo’n 20 procent van de ondervraagden aan dat het boodschappenbudget weleens onderwerp van discussie is en geeft ruim een kwart van de Nederlanders aan dat ze het scheiden van de afval een vervelende klus vinden.

Lees ook: Zo hou je die vervelende vliegen uit je huis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Keukenloods, Jan | Beeld: Pexels