Wij doen dit nooit: dít zou je eigenlijk elke maand met je matras moeten doen

 

matras

Dit moet je elke maand met je matras doen

Wij kunnen weinig gevoelens opnoemen die het halen bij ’s avonds neerploffen in een schoon bedje. Een lekker fris dekbedovertrek en heerlijk geurende kussens; wat wil je nog meer. Helaas betekent dit echter niet altijd dat je ook echt in een schoon bed ligt. Je kan wel een schoon hoeslaken over je matras leggen, maar ook deze heeft af en toe een opfrisbeurt nodig. 

Want je zou eigenlijk elke maand iets met je matras moeten doen dat de meeste mensen domweg vergeten.

Omkeren
Als je je matras zo lang mogelijk goed wil houden, doe je er allereerst goed aan om deze maandelijks om te keren. In je slaap transpireer je vrij veel en een deel van dit vocht trekt in je matras. Door je matras maandelijks om te draaien zorg je dat de boel even kan drogen en luchten. Zet de matras ’s ochtends tegen de muur omhoog (zo kan-ie de hele dag luchten) en leg hem ’s avonds omgedraaid weer op het bed.

Stofzuigen
Wat je hiernaast ook maandelijks moet doen is je matras grondig stofzuigen. Omdat je je matras niet kunt wassen, zit deze vol met dode huidcellen, haren en stof. Niet zo fris dus! Bij je volgende grote schoonmaak stofzuig je niet dus alleen de vloeren, maar ook het matras. Haal het beddengoed eraf (en gooi dit meteen in de wasmachine) en ga grondig te werk met de stofzuiger. Duw stevig op het oppervlak om vieze dingen die wat dieper in het matras zitten los te krijgen. Zo krijg je je bed pas écht schoon. Goed te combineren met het omdraaien van het matras!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels

Array