Shocking: op deze plekken in huis vind je de meeste bacteriën

Dit hadden wij niet verwacht

Ben jij niet vies van een beetje poetsen, stofzuigen en afstoffen? Heb jij het idee dat je huis brandschoon is? Dan zou je er flink naast kunnen zitten. Er zijn namelijk een aantal plekken in huis die de meeste mensen nooit schoonmaken en waar het inmiddels krioelt van de bacteriën. Geloof ons: je wil na het lezen gelijk aan de slag. 

Badmat

Je staat er elke dag op, het wordt nat en ligt op de grond. Genoeg redenen om duidelijk te maken dat een badmat een bron van bacteriën is. Check de wasinstructies en gooi – indien het kan – die mat wekelijks in een hete was. Kan je badmat niet in de was? Koop dan regelmatig een nieuwe.

Wasmand

Dé plek waar alle vieze was terechtkomt is uiteraard de wasmand. Vies ondergoed, zweterige sportkleding of een vies dekbedovertrek: het maakt je wasmand een bron van bacteriën. Het is daarom geen gek idee om ook je wasmand regelmatig te poetsen.

Beddengoed

Ondanks dat je je beddengoed – hopelijk – regelmatig verschoont, blijven je dekens en kussens een bron van bacteriën. Al het zweet dat je in de nachtelijke uren verliest, zorgt ervoor dat bacteriën gemakkelijk je kussen of deken binnendringen. Het is daarom een goed idee om ook deze twee items af en toe te wassen.

Make-up kwasten

Ben jij dagelijks in de weer met kwasten of sponsjes om je make-up aan te brengen? Ai, dan vind je ook op deze plek een hoop bacteriën. Niet alleen in de tools die je gebruikt, maar ook de plek waar je de kwasten en sponzen bewaart is het een bron van bacteriën.

Tandenborstels

Kun jij je niet herinneren wanneer jij voor het laatst je tandenborstel hebt vervangen? Doe het dan maar meteen. Uit studies blijkt namelijk dat je toilet tijdens het doorspoelen een hoop bacteriën de lucht in brengt. En – je voelt hem al aankomen – dit is niet handig als je toilet zich in je badkamer bevindt. De bacteriën belanden linea recta op je tandenborstel. Dus, sluit het toilet af wanneer je doortrekt en vervang regelmatig die tandenborstel.

Koptelefoon

Je draagt ‘m tijdens het sporten, fietsen, werken en hoogstwaarschijnlijk zwerft-ie regelmatig op de bodem van je tas. Het is verstandig je koptelefoon of oordopjes regelmatig schoon te maken. Want deze bron van bacteriën wil je liever niet op je hoofd of in je huis verspreiden.

Lees ook: 9 dingen die je beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger

Bron: Greatist | Beeld: Unsplash