Dit is de geniale reden dat je afwasmiddel in je toilet moet gieten!

afwasmiddel

Hierom zou je regelmatig een scheut afwasmiddel in het toilet moeten doen

Wij kunnen weinig dingen verzinnen die vervelender zijn dan een verstopt toilet. Als je doorspoelt komt het water omhoog en hoor je een onheilspellend geborrel. Als je pech hebt stroomt de viezigheid ook nog eens over de rand heen en dan ben je helemaal ver van huis.

Kortom: het toilet ontstoppen is een vieze en vervelende klus, maar wel één die zo snel mogelijk gedaan moet worden.

Verstopt
De plopper komt er vaak bij kijken, maar dat is lang niet altijd even effectief. En om nu meteen in de weer te gaan met dure, chemische ontstoppingsmiddelen, daar zit je ook niet op te wachten. De oplossing is gelukkig ook veel goedkoper en simpeler dan dat en je hebt ‘t zeer waarschijnlijk al in de keuken staan: afwasmiddel!

Afwasmiddel
Ja echt, het enige wat je nodig hebt is afwasmiddel en warm water. Doe een flinke scheut afwasmiddel in het verstopte toilet, dit zal langzaam in de pot naar beneden zakken. Voeg nu een flinke scheut heet (niet kokend, dit kan barsten in het porselein veroorzaken) water toe zodat het hele toilet gevuld is. Wacht nu ongeveer 20/30 minuten zodat het afwasmiddel en het water hun werk kunnen doen. Het water vindt zijn weg rondom de ontstopping en zal langzaam zakken. Je kan nu het toilet doorspoelen en de verstopping is weg!

Voorzorgsmaatregel
Heb je vaker last van een verstopt toilet? Giet dan af en toe een scheutje afwasmiddel in de pot, zo raakt je toilet veel minder snel verstopt. Het werkt dus ook heel goed als voorzorgsmaatregel!

Lees ook: Met deze truc is het schoonmaken van de gaspitten kinderspel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Wikihow | Beeld ter illustratie, Pixabay