Gebruik een beetje bloem en maak een roestvrijstalen gootsteen blinkend schoon

gootsteen
Bloem is het geheim voor een blinkende gootsteen

Prachtig, zo’n nieuwe roestvrijstalen gootsteen. Hij blinkt nog zo mooi en ziet er geweldig uit. Helaas blijft dit niet lang zo, want door kalkaanslag en etensresten begint je gootsteen er al gauw vies en dof uit te zien. Er zijn honderden middeltjes op de markt waarmee je roestvrijstaal kunt schoonmaken, maar dit is wel de allergoedkoopste en handigste oplossing. Want het staat al in je keukenkastje.

Zo polijst je je gootsteen weer als nieuw

Polijsten

Deze truc is niet zozeer om de gootsteen schoon te maken of te ontsmetten, maar eigenlijk om hem te polijsten. Nee, het hoeft niet per se, maar het ziet er wel prachtig uit! Het kost weinig moeite en omdat je bloem gebruikt ook nog eens weinig geld, dus waarom niet? Het geeft je keuken net dat beetje extra en zorgt ervoor dat het er schoon en fris uitziet.

Dit heb je nodig:

  • Sopje
  • Keukendoekje
  • Theedoek
  • Bloem
  • Keukenpapier

Zo doe je het:

Begin met de gootsteen goed schoon te maken, daarvoor gebruik je het sopje en het keukendoekje. Je kunt ook met een spuitfles reiniger aan de slag gaan, zolang de gootsteen maar schoon wordt. Maak hem daarna goed droog! Als er ook maar een beetje water overblijft zal de bloem een vies papje worden en daar zit je neit op te wachten. Gebruik hiervoor een schone en droge theedoek. Vergeet niet de zijkanten en het putje. Sprenkel daarna de bloem in de gootsteen, zodat het oppervlakte zoveel mogelijk wordt bedekt. Gebruik daarna een keukenpapiertje om de bloem in te werken. Vergeet niet de randjes, hoekjes, kraan en het putje. Blijf draaiende bewegingen maken om te schrobben. Veeg de bloem daarna weg. Voilà, een prachtige gootsteen! Pas deze truc één keer per maand toe.

Lees ook: 3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment therapy  | Beeld: Canva