Zo verwijder je schimmel in de badkamer en zo voorkom je dat het weer groeit


Zo verwijder je schimmel in de badkamer

Waar vocht is, is schimmel. Het is dan ook meer dan logisch dat schimmels erg goed gedijen in je badkamer, aangezien het daar vaak nat is en lang vochtig blijft. Heel vervelend, want die ontsierende schimmelvlekken zien er niet uit en het is ook nog eens erg ongezond. Misschien heb je in het verleden wel eens een schimmelreiniger gebruikt, een erg chemisch en sterk middel dat -als je niet uitkijkt- ook je tegels en voegen aantast. 

Wij hebben een betere en goedkopere oplossing voor hoe je schimmel in de badkamer aanpakt!

Ontstaan

Schimmels groeien op vochtige plekken, vandaar dat de badkamer bij uitstek een goede plek is voor schimmels. Schimmel in de badkamer ontstaat omdat het er lang vochtig blijft doordat er niet goed geventileerd wordt. Zet dus na het douchen of badderen een raam en deur open zodat het goed kan luchten en drogen. Ook is het een goed idee om een trekker langs muren en deuren te halen en met een grote trekker de vloer aan te vegen. Zo droogt het sneller en geef je schimmels geen kans.

Nat

Wat veel mensen fout doen bij het schoonmaken, is dat ze niet nadrogen. Je haalt misschien een doekje of sponsje met schoonmaakmiddel langs muren, kranen, de badkuip en de wc, maar laat het daarna opdrogen. Zo ook in de keuken, veel mensen halen een vochtig doekje over het aanrecht maar drogen het niet. Hierdoor kunnen bacteriën vliegensvlug groeien. Droog dus na het schoonmaken altijd goed na met een droge (thee)doek. In het geval van de wc kun je wat wc-papier gebruiken.

Schimmel

Is het voor jou al te laat en is er al schimmel ontstaan? Maak dan een pasta van baking soda en een beetje water. Smeer dit met een oude tandenborstel op de plekken waar de schimmel zit. Laat het even intrekken en boen het met een schuursponsje weg. Spoel het schoon met water en droog na met een theedoek. Een kind kan de was doen!

Lees ook: Etalagebenen tijdens het lopen; dit zijn de symptomen en zo kom je er vanaf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Eigen foto Tips en Weetjes