Een extreem schone en blinkende badkamer? Dat krijg je met dít overzichtelijke stappenplan

Nog nooit eerder was je badkamer zo schoon

Het is vaak een van de meest vochtige plekken in het huis: de badkamer. En ja, gezien alle bacteriën ontstaan op deze vochtige plek, moet de badkamer ook regelmatig goed schoongemaakt worden. Even snel een doekje overal overheen halen en de wanden afspoelen met water, daarmee red je het niet. 

Gelukkig is er nu dit overzichtelijke stappenplan dat je helpt om deze ruimte weer blinkend schoon te maken!

  • De prullenbak: iets wat vaak nog wordt vergeten is om ook de prullenbak in de badkamer te legen. Niet alleen gaat het stinken, ook wordt het snel een bron van bacteriën. Leeg daarom de prullenbak dagelijks. Kleine moeite, optimaal resultaat.
  • Douchewand: als je dan toch al onder de douche staat om jezelf schoon te maken, waarom neem je dan niet gelijk even de douchewand mee? Maak van tevoren een sopje klaar en boen na het douchen gelijk de wanden even goed (en vergeet het putje niet!)
  • Ventilator: mocht je er nog geen hebben in de badkamer; schaf gelijk een ventilator aan. Het is een kleine moeite om ‘m aan te doen als je binnenkomt en uit te doen als je eruit gaat. Het resultaat: het ruikt een stuk frisser én je hebt veel minder snel last van schimmel in de badkamer.
  • Schoonmaken: laat schoonmaakmiddel zoals wc-reiniger niet de hele dag in de pot zitten. Op een gegeven moment wordt het te hard en krijg je het niet meer goed schoon. Laat het in plaats daarvan even inwerken en maak het dan gelijk goed schoon. Met dit middel krijg je de badkamer tegels weer glanzend.
  • Kleding: zorg dat er geen kleren rondslingeren in de badkamer. Ook dit gaat door de vochtige ruimte op een gegeven moment erg stinken. Zet er óf een dichte wasmand neer óf gooi alle kleding gewoon gelijk in de wasmachine.
  • Multitasken: ben je aan het tandenpoetsen in de badkamer? In plaats van stilstaand voor je uit staren, kun je in de tussentijd ook wat anders doen. Maak de gootsteen schoon, zorg dat het putje vrij is van haren of haal een doekje over de spiegel heen.
  •  Dweilen: met pijn en moeite op de knieën elk tegeltje in de badkamer schrobben? Nergens voor nodig! Pak de dweil en ga hiermee over de vloer- en wandtegels van de badkamer heen.

Lees ook: Met deze truc is het schoonmaken van de gaspitten kinderspel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels