5 schoonmaakfouten die de smaak van je eten verpesten

Hier hadden we nog niet over nagedacht…

Als we uitgebreid hebben gekookt, ziet de keuken er soms uit als een waar slagveld. We steken driftig de handen uit de mouwen om de keuken er zo snel mogelijk weer tiptop uit te laten zien. Als die berg afwas is weggewerkt, het fornuis weer glimt en de glazen smetteloos zijn, gaan we tevreden op de bank zitten. Maar is dat wel terecht?

Het harde werken verpest wellicht de smaak van je eten en drinken…

Koffieapparaat is niet (goed) schoongemaakt
Heb je een koffieapparaat waar bonen in worden gemalen? Dan is het belangrijk om het apparaat dagelijks schoon te maken, helemaal wanneer je een fervent koffiedrinker bent. De olieën die koffiebonen kunnen achterlaten, kan verse koffie een andere smaak geven.

Een koekenpan schoonmaken in de vaatwasser
Een koekenpan moet je altijd met de hand wassen. Als je de koekenpan in de vaatwasser doet gaat de beschermende laag van de pan af. Als deze laag er niet meer is, brandt het eten sneller aan en dat is niet zo lekker.

De oven niet goed schoonmaken
Als je iets hebt gebakken in de oven hoef je deze niet meteen schoon te maken, mits er niets is geknoeid. Heb je bijvoorbeeld kip in de oven bereid? En per ongeluk wat van dit vet geknoeid? Dan kan de cake die je een dag later in de oven bakt lang niet zo lekker smaken als je gewend bent.

Bakjes worden niet meteen afgespoeld
Ideaal: plastic bakjes gebruiken voor restjes eten of om snacks mee te nemen naar je werk. Vooral ook omdat deze bakjes in de vaatwasser kunnen. Heb je het eten uit het bakje gehaald? Spoel het bakje dan meteen af. Als je het bakje in de vaatwasser zet en de vaatwasser pas na een paar uur wordt aangezet, trekt de smaak en de geur van het eten dat erin heeft gezeten in het bakje. Hierdoor kan het eten dat vervolgens in het bakje wordt gedaan, minder lekker smaken.

Je knoflookpers in de vaatwasser doen
De knoflookpers moet je altijd met de hand wassen na gebruik. Als je de knoflookpers in de vaatwasser doet, wordt deze niet goed genoeg schoongemaakt. Hierdoor bijven er stukjes knoflook inzitten, de volgende keer dat je de knoflookpers gebruikt, werkt-ie wellicht niet naar behoren of komen er oude stukjes knoflook uit. Niet zo’n lekker idee.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay