11 x schoonmaaktaken die je binnen een uur kunt uitvoeren

schoonmaaktaken
Kijk je op tegen schoonmaken? Deze schoonmaaktaken duren niet lang

Wij hebben nooit zin om uren te besteden aan het schoonmaken van ons huis. Wie heeft daar nu wel zin in? Om het iets gemakkelijker te maken, breken we de grote schoonmaak liever op in kleinere hapjes. Daarom hebben we een aantal schoonmaaktaken op een rijtje gezet die je binnen een uur uit kunt voeren, sommige nog veel sneller! Het zijn daarbij ook taken die we niet wekelijks uitvoeren, dus hoog tijd om aan de slag te gaan!

Veel van deze taken kosten je slechts een paar minuten.

1. Douche

We beginnen gelijk met een heel kort taakje: het licht schoonmaken van de douche. Zet een fles anti-kalkreiniger naast de douche of meng gelijke delen water en azijn in een plantenspuit. Iedere keer als je gedoucht hebt spray je de wanden en de vloer in en neem je deze af met een doekje en trekker. Kost je een minuut tijd, maar het scheelt je uiteindelijk enorm.

2. Boekenkast

Heb je veel boeken? Dan is de kans groot dat je boekenkast er naar verloop van tijd een beetje rommelig uit gaat zien. Boeken staan schots en scheef en liggen dwars in de kast. Neem een paar minuten om alle boeken weer recht te zetten en ook rondslingerende boeken in het huis weer terug op de plank te zetten.

3. Make-up

Deze taak kost iets meer dan een minuut, maar hoeft alsnog niet lang te duren. Gooi al je cosmeticaproducten die over datum zijn of die je nooit meer gebruikt weg. Hoe je weet of het nog goed is? Door te ruiken en te kijken. Als iets is gaan schiften, verbleekt is of niet lekker ruikt moet het weg.

4. Meubels stofzuigen

Helemaal mooi als je de meubels meteen meeneemt als je gaat stofzuigen, maar als je dat niet doet maak er dan nu tijd voor vrij. Stofzuig je bank en stoelen, óók onder de kussens, want daar zijn alle kruimels heen gerold.

5. Lades

Dit is de tijd om een rommella op te ruimen. Kies er één uit en gooi alles weg dat je niet meer nodig hebt en geef belangrijke spullen een plaats. Leg een bestekbak in de la en organiseer alle prul dat moet blijven.

6. Voegen

Neem even een kwartiertje de tijd om de voegen in je badkamer op te frissen. Maak een mengsel van baking soda, waterstofperoxide en afwasmiddel om de voegen op te frissen. Hier staat uitgelegd hoe je dit doet.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2