5x hiervoor kun je babydoekjes ook gebruiken

babydoekjes

Snel schoonmaken? Gebruik babydoekjes!

Of je nou wel of geen baby hebt, een pak babydoekjes is eigenlijk onmisbaar. Want naast schattige babysnoetjes, maak je met deze doekjes binnen een handomdraai ook allerlei andere dingen schoon. Zo snel mogelijk klaar zijn met schoonmaken, willen we natuurlijk allemaal! Daarnaast neem je zo’n pak met babydoekjes ook nog eens gemakkelijk overal mee naar toe. Wat een voordelen! Benieuwd wat je er allemaal mee kan poetsen?

Schoonmaken was nooit zo gemakkelijk.

1. Onderweg

Wanneer je onderweg bent en nét iets te enthousiast een slok koffie neemt, dan is de kans op een koffievlek in je auto erg groot. Niets is vervelender dan onderweg zijn en het niet schoon te kunnen maken. Sta je langs de weg en moet je prompt een lekke band verwisselen? Dan zijn vieze handen sowieso aan de orde. In zulke gevallen is een pakje babydoekjes je grote vriend. Daarnaast poets je met zo’n doekje ook snel vogelpoep van je auto. Zorg daarom dat je altijd een pak babydoekjes in de auto hebt liggen.

2. Frisse schoenen

Witte sneakers blijven vaak maar voor een korte periode wit. Zonde, want met een babydoekje poets je de viezigheid er zo af. Dankzij deze simpele handeling stralen je sneakers weer als vanouds. Ook op een leren schoen doet het zijn werk. De dofheid poets je er zo af.

3. Laptop en telefoon

Een telefoon- of laptopscherm vol met vette vingerafdrukken, dat overkomt iedereen. Door met een babydoekje over het scherm te vegen, ben je binnen no-time van deze vette vlekken af. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hiermee je toestel beschadigt, dus maak hier ook gerust je toetsenbord mee schoon!

4. Kleding

Je verwacht het misschien niet direct, maar met babydoekjes kan je ook vlekken uit je kleding poetsen. Dit kan natuurlijk niet bij elke grote vlek, maar wanneer je er snel bij bent kan je het grootste gedeelte laten verdwijnen. Heb je bijvoorbeeld een foundationvlek in je kraag? Veeg deze vlek voorzichtig af met een droge tissue en poets daarna met een babydoekje over de vlek. Je zult zien dat het werkt.

5. Zelfbruiner of haarverf

Ben je per ongeluk uitgeschoten met je zelfbruiner of haarverf? Als je er snel bij bent haal je deze verkleuring uit je huid met een babydoekje. Zo’n pak babydoekjes is dus onmisbaar in je badkamer.

Lees ook: 4 gewoontes om jezelf aan te leren voor een opgeruimd huis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Babyganics wet wipes for babies, door Abi Porter onder de licentie CC BY 2.0