10 x schoonmaken met afwasmiddel

6. Sieraden

Doe een drupje afwasmiddel in een kom met koolzuurhoudend water en laat vieze sieraden hier vijf minuutjes in weken. Gebruik een zachte tandenborstel om vuil eraf te borstelen.

7. Keukenkastjes

Er komt een hoop vet vrij bij het koken. De deeltjes vet worden meegenomen door het verdampte water en komen op je aanrecht, muren en kasten terecht. Maak daarom een sopje van warm water en afwasmiddel om het vettige laagje van je keukenkastjes te verwijderen.

8. Luxaflex

Luxaflex schoonmaken kan nogal een vervelend klusje zijn. Je kunt proberen om ze al hangend schoon te maken, maar het gemakkelijkst is om ze van de muur te halen en de bladen één voor één schoon te maken met een een sopje van warm water en afwasmiddel.

9. Ventilatoren

Maak een sopje van warm water en afwasmiddel om ventilatiesystemen in huis schoon te maken. De lucht die hierdoor wordt gezogen bevat veel stof en vuil en het laat een vettig laagje achter. Haal de ventilatoren als het kan uit de muur of plafond en week ze in het sopje. Schrob ze schoon met een oude tandenborstel.

10. Keukenapparatuur

Maak keukenapparatuur als blenders, broodroosters, magnetrons en ovens schoon met een beetje afwasmiddel en warm water. Je kunt ook met dit sopje en een doekje de wasmachine, vaatwasser en droger afnemen om vettige restjes weg te halen.

Pagina 2/2

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je veel geld in het huishouden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Spruce | Beeld: Onderwijsgek op WikiMedia Commons