9 dingen die je moet schoonmaken na een griepgolf

griepgolf
Griepgolf in huis? Maak dan meteen deze spullen schoon

Niks aan, geveld zijn door de griep. Vooral als je een gezin hebt kan het een drama zijn thuis. Eerst het ene kind, dan de andere, en dan jijzelf nog. Bah! Er zit niets anders op dan goed uitzieken, anders heb je zo weer een griepje te pakken. Wil je voorkomen dat je opnieuw ziek wordt? Maak dan gelijk na de griepgolf deze negen dingen schoon.

Door deze spullen te ontsmetten voorkom je een nieuwe griepgolf.

1. Afstandsbediening

Daar lig je dan, uitgeteld op de bank of in bed. Als je eenmaal de griep te pakken hebt, kun je niets anders dan liggen, slapen en misschien een beetje tv kijken. Omdat je de afstandbediening veel aanraakt terwijl je ziek bent, kun je deze het beste erna goed ontsmetten. Het griepvirus kan namelijk wel 24 uur lang overleven op dit soort oppervlaktes. Voor je het weet heeft een gezinslid de griep ook te pakken. Je kan de afstandbediening gemakkelijk ontsmetten met een desinfecterend doekje.

2. Telefoon

Net als de afstandbediening, raken we ook onze telefoon veel aan. Als je ziek bent wil je natuurlijk niet het contact met de buitenwereld verliezen en we scrollen natuurlijk ook vaak doelloos over sociale media. Ontsmet je telefoon iedere dag met een desinfecterend doekje en laat de rest van het huishouden dit ook doen als er iemand ziek is.

3. Beddengoed

Het griepvirus kan niet zo lang overleven op zachte oppervlaktes, maar als je partner ziek is of als je zieke kind in jouw bed heeft gelegen, is het wel zo verstanding om het bed te verschonen om besmetting te voorkomen. Als de griep bijna voorbij is, is het ook tijd om het bed te verschonen. Zorg ervoor dat je de lakens goed heet wast.

4. Dekentjes

Het is natuurlijk heerlijk om onder een dekentje te kruipen als je ziek bent. Maar, net als bij beddengoed, kun je de ziekte hierdoor overdragen. Als de stof het aankan, was de dekentjes dan zo heet mogelijk. Is het wol of ander kwetsbaar materiaal? Doe de dekentjes dan in een plastic zak en sluit deze helemaal af. Zo zal het virus in 24 tot 48 uur uitsterven.

Lees op de volgende pagina wat je nog meer moet ontsmetten.

Pagina 1/2