Met deze tips wordt schoonmaken een stuk makkelijker

schoonmaken

Tja, het moet nou eenmaal gebeuren…

Schoonmaken is het niet het klusje waar wij blij van worden. Het huis aan kant maken kan tergend lang duren en twee dagen later lijkt het alweer alsof er een bom is ontploft. Net als de belastingdienst ‘kunnen we het niet leuker maken, maar wel makkelijker’. Met deze tips maak jij effectiever en sneller schoon.

Zo wordt het schoonmaken net wat makkelijker.

Geef de producten de tijd om hun werk te doen

Tja, het is voor ons zeker niet de eerste keer dat we gefrustreerd aangekoekt vuil van het fornuis proberen te boenen. Dat geduld een ‘schone’ zaak is, vergeten we soms. Heb je net een schoonmaakproduct op het vuil gespoten? Geef het product dan even de tijd om in te trekken. Het wordt een stuk makkelijker om je fornuis schoon te maken!

Ruim eerst op

Het klinkt logisch, maar we slaan deze stap regelmatig over. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je van tevoren even de ‘troep’ opruimt. Je kunt overal veel beter bij en je hoeft tussentijds niet even spullen op te rapen of te verplaatsen om alles goed schoon te kunnen maken.

Eerst even stofzuigen

Moet je het huis dweilen? Zorg dan altijd dat je eerst hebt gestofzuigd. Niet is vervelender -en smeriger- dan natte stofvlokken die aan de vloer kleven. Bespaar jezelf die ergernis door eerst even met de stofzuiger door het huis te gaan.

Stofzuig de andere kant op

Veel mensen beginnen in de hoek met stofzuigen, maar je kunt beter in het midden van de kamer stofzuigen. In het midden van de kamer wordt immers het meest gelopen. Werk je vanuit het midden naar buiten toe? Dan maak je het meest gebruikte deel van de kamer het best schoon.

Lees ook: Deze dingen zou je nooit met keukenpapier moeten schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Bond cleaning door Elaine Smith onder de licentie CCO 1.0

Array