Schoonmaken of weggooien: dit moet je doen met de 6 smerigste dingen in huis

Moet je deze spullen schoonmaken of weggooien?

Soms bestaat er twijfel of je een product in je huis nog kunt schoonmaken, of dat je het beter weg kunt gooien. Sommige dingen worden hoe dan ook een bron van bacteriën, of je ze nu schoonmaakt of niet. We maakten daarom dit handige overzichtje waardoor jij precies weet of je de zeven smerigste dingen in je huishouden nog kunt redden met schoonmaken, of dat ze toch echt aan vervanging toe zijn. 

Gooi jij deze dingen weleens weg?

Keukenspons

Weggooien. De spons is hartstikke handig om dingen schoon te maken, maar het is een bron van bacteriën. Om ‘m zo lang mogelijk fris te houden kun je ‘m het beste na elk gebruik heel goed uitknijpen en goed laten drogen. Als de spons stinks of begint te scheuren is het echt tijd om ‘m weg te gooien. Wassen heeft geen enkele zin.

Douchegordijn

Schoonmaken. Doe je douchegordijn in de wasmachine met een handdoek. De handdoek fungeert als spons en samen met het wasmiddel zal-ie je douchegordijn weer schoonboenen. Dit kan heel vaak helpen, maar wanneer je echt vlekken krijgt die niet meer schoon te krijgen zijn, dan is het tijd om ‘m te vervangen.

Vaatdoekjes

Schoonmaken. Als je vaatdoekjes en de kraan uitspoelt en uitknijpt, gaat niet al het vuil eruit. Het is daarom belangrijk om ‘m geregeld even mee te laten draaien in de wasmachine. Als de geur erin blijft zitten na het wassen, is het tijd om een nieuwe te kopen. Tot die tijd volstaat een goede wasbeurt.

Kijk op de volgende pagina voor nog meer smerige dingen in huis die wat twijfelachtig kunnen zijn.


Pagina 1/2