Zo maak je een stinkende waterfles in een handomdraai schoon

waterfles schoon

Zo heb je nooit meer last van een stinkende waterfles

Drink jij je water uit een herbruikbare waterfles? Goed bezig, je draagt een steentje bij aan het milieu! Ondanks dat je zo goed bezig bent, wil je natuurlijk ook genieten van een frisse slok water. Met zo’n herbruikbare fles smaakt het water al gauw muf of zit er een vreemde geur aan. De vaatwasser is een optie, maar die vreemde geur verdwijnt nooit helemaal. Geen zorgen: hét middeltje om je waterfles een schoonmaakbeurt te geven staat al in je keukenkastje. 

We maken gebruik van een natuurlijk schoonmaakmiddel.

Azijn

Omdat chemische afwasmiddelen – zoals afwasmiddel – een zeepsmaak aan je fles geven, kiezen we voor een natuurlijk middeltje. Azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel en reinigt de binnenkant van je waterfles optimaal. Geen zorgen, je water gaat écht niet naar azijn smaken. Deze geur neutraliseer je namelijk met een ander natuurlijk middeltje.

Zo maak je ‘m schoon

Spoel je fles om met heet water en vul ‘m vervolgens voor een vijfde deel met azijn. Vul de fles verder aan met warm water. Draai de dop op de waterfles en schud een tijdje. Laat de fles voor tien minuten staan en spoel vervolgens opnieuw met warm water. Grote kans dat de azijnlucht je nog steeds tegemoet komt, dus vul hem opnieuw met warm water. Voeg wat citroenschijfjes of citroensap toe en laat dit voor dertig minuten staan. Spoel nogmaals door en je bent klaar! Je waterfles is weer helemaal fris. Een kind kan de was doen, toch?

Lees ook: 7 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash