Stinkt je wasmachine? De oplossing tegen die stank heb je al in de kast staan!

Het is supersimpel!

Je was lijkt misschien schoon als je het uit de wasmachine haalt. Helaas, schijn bedriegt heel vaak. Velen van ons vergeten de wasmachine schoon te maken, hierdoor blijven vaak kalk-, schimmel- en zeepresten achter en daar wordt je kleding niet echt schoon van. Gelukkig bestaat er een manier om je wasmachine in een keer te reinigen.

Je zult het verschil echt merken!

Stinkt
Ruikt je wasmachine muf terwijl er geen was in zit? Dan is dit het teken dat je de wasmachine echt eens schoon moet maken. Die muffige geur wordt veroorzaakt door bacteriën die ervan houden om zich te nestelen in een vochtige omgeving. Daarvoor is de wasmachine de perfecte plek! Mocht je de geur nou niet echt een probleem vinden, realiseer je dan ook dat deze bacteriën de werking van je wasmachine ook aan kunnen tasten. Het is daarom raadzaam om je wasmachine eens per maand een schoonmaakbeurt te geven.

Azijn en soda
De makkelijkste manier om je wasmachine te reinigen is om soda en azijn te combineren. Deze twee zijn de ultieme reinigers. Doe hiervoor 50 gram soda in de trommel en 50 milliliter azijn in het wasmiddelvakje. Zet de wasmachine aan op een willekeurig wasprogramma en laat ‘m z’n werk doen. Dat is alles wat je hoeft te doen, makkelijk hè?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pixabay