7x spullen die je te vaak schoonmaakt


Je kunt spullen ook te vaak schoonmaken

Meestal waarschuwen we voor spullen die je niet genoeg schoonmaakt, maar deze keer waarschuwen we voor spullen die je daadwerkelijk te vaak kunt schoonmaken. Het is onnodig of het beschadigt de spullen juist snel. Dus focus op de plekken die je vergeet schoon te maken en laat deze dingen achterwege.

Ja, je kunt daadwerkelijk te vaak schoonmaken.

7. Auto

De auto wassen is niet iedereens hobby, dus de meeste mensen halen hun auto af en toe even door de wasstraat. Pas hier wel mee op, want met het wassen van je auto was je ook het beschermende waslaagje weg die je lak beschermd. Het resultaat? Fijne krasjes en dof uitgeslagen lak. Was je auto niet vaker dan één keer per maand, twee keer als hij écht vies is. Zet je auto ook jaarlijks in de was of laat een professional het voor je doen.

6. Je haar

Bijna iedereen wast zijn haar te vaak. Je hoeft je haar niet vaker dan om de dag te wassen, minder nog als je dik haar hebt of krullen. Blond haar is van nature droger dan donker haar en ook krullen zijn droger en brozer dan steil haar. Door het vaak te wassen droog je het alleen nog maar meer uit, omdat de natuurlijke oliën verwijderd worden.

5. Beha’s

Draag je beha’s drie à vier keer voordat je hem in de wasmachine doet. Was beha’s altijd in een waszakje op een lage temperatuur en op lage toeren. Doe beha’s niet in de droger maar leg ze plat op een wasrek zodat ze niet uitrekken of hun vorm verliezen.

4. Spijkerbroeken

Spijkerbroeken hoef je helemaal niet zo vaak te wassen. Spijkerbroeken verliezen namelijk al snel hun vorm en kleur in de was, daarom is het beter om ze alleen te wassen als ze niet meer zo fris ruiken! Je kunt geurtjes ook uit de broek halen door hem een nacht buiten te hangen of in een plastic zak in de vriezer te doen. De laatste methode doodt ook nog eens bacteriën.

Lees de top drie dingen die te vaak worden schoongemaakt op de volgende pagina.

Pagina 1/2