De 7 plekken die iedereen vergeet schoon te maken


Neem bij de volgende schoonmaakbeurt deze plekken ook mee

De vloer, het aanrecht, de wc en de wastafel: deze dingen nemen we wekelijks, al dan niet vaker, onder handen. Deze dingen zien we nu eenmaal vies worden! Net als de stapel wasgoed en stoffige planken: als we de schoonmaaktaak kunnen zien zijn we eerder geneigd om hem uit te voeren. Daarom zien we dat deze zeven dingen vaak worden vergeten bij het schoonmaken. Pak jij ze de volgende keer mee?

Je ziet het niet, dus je maakt het ook niet schoon.

1. Muren en plinten

Hoewel we horizontale oppervlakken vaak stoffen, vergeten we weleens de verticale. Ook op muren blijft een laagje stof achter! Open je gordijnen en doe het licht aan, je zult zien dat er best veel stof op de muren zit. Pak voor hoge muren een droge vloerwisser erbij, hiermee kun je dankzij de lange stok gemakkelijk bij alle hoeken. Doe eerst alle muren en eindig met de plinten. In de meeste kamers is het afnemen met een droge doek voldoende, maar in de keuken en badkamers kun je een licht vochtig doekje gebruiken omdat door het vocht het stof hier iets hardnekkiger vastzit.

2. De onderkant van meubilair

Er verzamelt zich heel wat stof onder je bed, bank en stoelen. Natuurlijk stofzuigen en swifferen we hier heel wat af, maar kijk je ook weleens naar de onderkant van je bed of bank? Hier blijven spinnenwebben en stofnesten achter! Keer daarom minstens twee keer per jaar je meubilair op z’n zij om dit eraf te halen met de stofzuiger of een stoffer.

3. Planten

Ben jij dol op grote groene kamerplanten? Het staat leuk en geeft meteen meer energie aan een huis. Maar ook planten hebben af een toe een schoonmaakbeurt nodig, want ze verzamelen nogal wat stof. De makkelijkste manier is om planten in de douche of badkuip te zetten en ze af te spoelen met water. Zijn je planten hier te groot of te zwaar voor? Gebruik dan een (licht vochtige) microvezeldoek om de bladeren voorzichtig af te nemen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2