Zo maak je tegels en voegen weer schoon

Wat heb je nodig

  • Een borstel met harde haren, zoals een oude tandenborstel
  • Baking soda
  • Waterstofperoxide
  • Afwasmiddel

Stap 1

Bereid het schoon te maken gebied voor door het nat te maken met heet water en de voegen te schrobben met de tandenborstel. Zo verwijder je vuil van het oppervlakte. Volg de voegen terwijl je sprayt en schrobt in een circulaire beweging. Mocht je er een hebben: een stoomreiniger werkt heel goed bij het schoonmaken van voegen!

Stap 2

Meng het schoonmaakmiddel. Maak een pasta van twee delen baking soda en één deel waterstofperoxide. Wil je de voegen in de keuken schoonmaken, voeg dan ook een paar druppeltjes afwasmiddel toe tegen het vet.

Stap 3

Smeer de tegels en voegen in met het schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat alles bedekt is en laat het 10 tot 15 minuten inwerken. Zo trekt het schoonmaakmiddel in de poriën van de voegen waardoor je een blinkend schoon resultaat boekt.

Stap 4

Begin met het schrobben. Schrob met de tandenborstel de voegen schoon om het vuil uit de poriën te halen.

Stap 5

Spoel de tegels af met warm water. Voeg een paar druppeltjes afwasmiddel toe aan het water en gebruik een schone spons of doek om de tegels en voegen schoon te vegen.

Houd het schoon

De beste manier om je voegen mooi wit en schoon te houden is om een afdichtmiddel voor voegen te gebruiken. Zo bedek je de minuscule gaatjes in de voegen, de poriën om vuil te weren. Zorg er wel voor dat je tegels en voegen minstens 24 uur droog zijn voordat je dit toepast. Gebruik in de badkamer een trekker om je tegels kalkvrij te houden.

Lees ook: 3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RealSimple | Beeld: Tips en Weetjes©