Tien plekken die je makkelijk vergeet tijdens het stofzuigen

Sla jij deze plekken over tijdens het stofzuigen?

Ben jij het type dat snel de stofzuiger erdoorheen haalt? Of ben jij juist degene die geen hoekje overslaat? Met deze checklist ben je er zeker van dat je hele huis stofvrij blijft. Er zijn namelijk een paar plekjes in huis die wel wat vaker de stofzuiger zouden willen zien…

Bodem van de schoenenkast

Met je schoenen haal je vaak een hoop vuil mee naar binnen, dat vervolgens neerdwarrelt op de bodem van je schoenenkast. Geef je schoeisel een schone opbergplek en pak wat vaker de schoenenkast mee als je aan het stofzuigen bent.

Je matras

Een matras is een veel vergeten plek tijdens het schoonmaken, terwijl we er heel wat uurtjes op doorbrengen. Een stofzuigbeurt zorgt ervoor dat er minder huisstofmijt ophoopt op je matras. Vergeet ‘m ook niet regelmatig om te keren en stofzuig dan meteen beide zijden.

Bezems en stoffers

Veel gekruimeld of gemorst? Vaak staan de bezem of stoffer en blik binnen handbereik om de boel weer schoon te maken. Maar vergeet niet dat de stoffers en bezems zelf ook af en toe gereinigd moeten worden. Door de stofzuiger op de haren van de bezems te zetten, voorkom je dat je tijdens het poetsen juist meer stof verspreidt.

Lucht- en ventilatieroosters

Ventilatieroosters zijn heel belangrijk voor de aanvoer van zuivere lucht in je woning. Vooral in de badkamer zijn ze onmisbaar. Door de luchtverplaatsing trekken deze roosters wel enorm veel stof aan. Neem de ventilatieroosters dus af en toe mee tijdens het stofzuigen om de luchtverversing echt zuiver te houden.

Geluidsboxen van tv of pc

Beschik jij over een prachtig sound system bij je televisie of computer? Ook deze geluidsboxen kunnen zo nu en dan wel een opfrisbeurt gebruiken. Dit is beter voor je elektronica, waardoor je er een stuk langer van kan genieten. Let wel op dat de stofzuiger niet te hard staat om beschadigingen te voorkomen.

Benieuwd naar welke vijf plekken nog meer vaak vergeten worden? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2