11 tips om een vinyl vloer te onderhouden


Een vinyl vloer kun je het beste op deze manieren onderhouden

Vinyl is een geweldige optie voor duurzame, goedkope vloeren. Heb je een vloer van vinyl in huis liggen? Dan is het goed om te weten hoe je deze vloer het beste kunt onderhouden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. We hebben de 11 beste tips om een vinyl vloer te onderhouden op een rijtje gezet.

Leer hoe je vinyl vloeren schoonmaakt en ze beschermt tegen deuken en krassen.

11. Gebruik een deurmat

Het eerste dat je moet weten als het gaat om vinyl vloeren is hoe je kunt voorkomen dat ze vies worden. Een deurmat helpt de twee grootste vijanden van je vinyl vloer buiten te houden: vuil en chemicaliën. Binnenkomend vuil betekent extra schoonmaakwerk. Grind en vuil fungeren als schuurpapier en verwijderen de afwerking van je vloer. En hoewel je ze niet kunt zien, kunnen chemicaliën van asfalt op je schoenen blijven plakken en vervolgens op de vloer terechtkomen, waardoor deze geel wordt.

10. Veeg regelmatig

De oplossing om elke vloer in goede staat te houden, is om het schoon te houden en een vinyl vloer is daarop geen uitzondering. Veeg het vuil regelmatig van de vloer voordat het dieper in het vinyl trekt, en je vloer gaat een stuk langer mee. Het is een goed idee om er een gewoonte van te maken om elke avond een zachte bezem over de vloer te halen nadat je bijvoorbeeld de vaat in de vaatwasser hebt gedaan.

9. Shampoo als vloerreiniger

Shampoo werkt als een geweldige vinyl vloerreiniger. Als het vuil op je vinyl vloer ophoopt, kun je het gewoon wegwassen met wat shampoo. Meng een scheutje shampoo met een liter warm water. Even dweilen en daarna afspoelen met een vochtige dweil. Een kind kan de was doen!

8. Goedkope reinigingstechnieken

Weersta de verleiding om vuil met zware en dure schoonmaakmiddelen te verwijderen. Leer in plaats daarvan vinyl vloeren te reinigen met de mildst mogelijke methode. Veeg of zuig het elke avond op en veeg gemorste vloeistoffen meteen op. Gebruik een dweil die bevochtigd is met warm (niet heet) water om vuil te verwijderen dat de bezem of de stofzuiger niet weg kan krijgen. Als al het andere niet lukt, gebruik dan een klein beetje zeep.

Pagina 1/3