5 trucjes om je glazen douchewand mooi en schoon te houden

Laat die douchewand maar blinken

Ben jij gezegend met een prachtige glazen douchewand? Lucky you! Ondanks dat een glazen douchewand veel voordelen met zich meebrengt – lees: geen douchegordijn dat aan je vastplakt en een luxe uitstraling in je badkamer –, vereist zo’n glazen wand ook flink wat poetswerk. Krijg jij die vervelende sporen van kalkaanslag niet weggepoetst? Dan gaan deze trucjes je helpen. 

1. Maak de douchewand direct droog

Ben je klaar met douchen? Haal dan direct het water van de douchewand af met een trekker. Droog na deze handeling de boel nog extra af met een handdoek. Misschien lijkt dit een vervelend klusje, maar geloof ons: dit gaat je veel poetswerk voorkomen. Op deze manier zorg je ervoor dat de kalk geen kans krijgt om te ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

2. Kies voor de juiste poetsdoek

Grijp jij naar het eerste poetsdoekje dat je tegen komt om de boel eens even flink schoon te maken? Stop daar maar mee. Het perfecte poetsdoekje voor jouw glazen douchewand is een pluisvrije- of microvezeldoek. Hierdoor krijg je een streeploos en schoon resultaat. Nog beter: gebruik een droogtrommeldoekje. Dit doekje neemt met gemak alle zeepresten van de muur af! Poetst wel zo makkelijk!

3. Gebruik het juiste middel

Hét wondermiddel om kalkaanslag van je glazen douchewand te verwijderen? Dat heb je waarschijnlijk al in huis. Om de boel echt goed schoon te krijgen, gebruik je schoonmaakazijn. Vul een sprayflacon met (afgekoeld) gekookt water, een deel schoonmaakazijn, een snufje zout en 4 druppels citroensap. Ja, zo simpel kan het zijn!

4. Ga op de juiste manier te werk

De juiste methode toepassen is ook belangrijk om je douchewand goed schoon te krijgen. Om de douchewand zo schoon en mooi mogelijk te krijgen, ga je op de juiste manier te werk. Dit doe je door de volgende stappen op te volgen:

  • Spoel de douchewand af met warm water.
  • Neem de buitenkant van de douchecabine af met een vochtige doek.
  • Spray de binnen- en buitenkant in met het bovenstaande ‘wondermiddel’ en laat dit een half uur inwerken.
  • Neem de douchewand af met een vochtige doek en maak hiermee de douchewand schoon. Werk van boven naar beneden en spoel de doek intussen regelmatig af.
  • Spoel de binnenkant van de douchewand af met warm water. Maak de wand droog met een trekker en droog na met een schone droge doek. Maak vervolgens ook de buitenkant van de douchewand droog.

5. Laat ‘m blinken

Om ervoor te zorgen dat je douchewand lekker blijft blinken, is het een optie een extra laagje op je douchewand te creëren. Hierdoor hecht het water niet op de douchewand, maar glijdt het gelijk naar beneden. Hoe je dit doet? Met glansspoelmiddel van de vaatwasser! Door dit middel op de douchewand te smeren, zal de boel lekker gaan glimmen. Dat is het proberen waard, toch?

Lees ook: Zet jij de vaatwasser geregeld aan? Zo veel geld kost het je per keer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Badkamer XXL | Beeld: Unsplash