Zet jij de vaatwasser geregeld aan? Zo veel geld kost het je per keer

vaatwasser geld

De kosten kunnen flink oplopen

Ben jij gezegend met een vaatwasser in de keuken? Lucky you, want dit scheelt je een hoop irritaties na een flinke kooksessie of een etentje met meerdere personen. Ondanks dat het hebben van een vaatwasser veel voordelen met zich meebrengt, ligt dit op financieel gebied nét even anders. Zet jij je vaatwasser elke dag aan? Dan kunnen de kosten enorm oplopen. 

Dit zijn de kosten per keer

Allereerst is een vaatwasser an sich al niet goedkoop, en daar zijn de ‘draaikosten’ nog niet eens bij opgeteld. De Consumentenbond geeft aan dat één draaibeurt 25 cent kost. Dit geldt voor een hoofdprogramma, dus eigenlijk het ‘normale’ programma dat je dagelijks gebruikt. Dit klinkt misschien als een laag bedrag, maar maandelijks ben je hier bijna 8 euro aan kwijt. Exclusief de vaatwastabletten, aangezien dit niet in de berekening is meegenomen.

Goedkopere manier

Hoe je deze kosten voorkomt? Door die vaatwasser niet té vaak te laten draaien. Een eco-programma scheelt je zo’n 5 cent per wasbeurt, waardoor je op jaarbasis toch een klein beetje bespaard. Daarnaast is het verstandig de grote onderdelen – lees: pannen en grote snijplanken – af te wassen. Hierdoor bespaar je ruimte in de vaatwasser, waardoor-ie minder vaak hoeft te draaien.

Lees ook: Deze 10 dingen vergeten we het vaakst schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Public Domain Pictures