Voorspoelen of niet? Zo doet de vaatwasser het beste zijn werk

Moet je een vies bord wel of niet voorspoelen?

Waar de een grondig de vlekken en kruimels van zijn bord afspoelt voordat hij hem in de vaatwasser zet, laat de ander gerust de ketchupklodders erop zitten als hij de vaat inruimt. Maar met welke van de twee methodes krijg je nu eigenlijk het schoonste resultaat? Hieronder lees je wat je kunt doen om je vaatwasser een beetje te helpen.

Vies de vaatwasser in

Goed nieuws voor de snelle opruimers: je hoeft niet eerst een beginnetje te maken met spoelen om je vaat zo schoon mogelijk te krijgen. De vaatwasmachine werkt juist beter als je de borden vies inruimt! Het vaatwasmiddel moet zich namelijk aan vuil kunnen vasthechten om goed zijn werk te doen. Bij té goed afgespoelde borden lukt dit niet optimaal, waardoor het eindresultaat er juist minder schoon uit gaat zien.

Aangekoekte etensresten

Uiteraard is het wel belangrijk om grote stukken eten van je bord te halen voordat je hem in de vaatwasser zet, zodat de afvoer niet in een mum van tijd verstopt raakt met kliekjes. Ook geldt voor aangekoekte etensresten, bijvoorbeeld van je havermoutontbijtje, dat het beter is om de kom eerst af te spoelen of even in de week te zetten. Tot slot is het belangrijk om je vaatwasser ook af en toe van binnen schoon te maken voor eens stralend schoon servies.

Lees ook: Vaatwasser volproppen of juist niet? Vragen over het vaatwassen beantwoord

Bron: Flair | Beeld: Unsplash