Zo verwijder je make-upvlekken uit je handdoeken of washandjes

Met deze tips wordt het verwijderen van make-upvlekken een stuk makkelijker

Vrijwel iedereen die van make-up houdt, heeft weleens een foundation- of mascaravlek in een handdoek of washandje gehad. Het kan soms best lastig zijn om die vlekken uit je badstof te verwijderen. Gelukkig kun je die make-upvlekken er met dit stappenplannen toch uithalen.

Mascara en eyeliner 

Als er mascara- of eyelinervlekken in je handdoek zitten, is het belangrijk om meteen de handen uit de mouwen te steken. Mascara- of eyelinervlekken kun je vaak makkelijk verwijderen als je met een beetje afwasmiddel op de vlek dept en de vlek vervolgens wegspoelt met water.

Als de vlek al een tijdje in de handdoek zit, kun je de handdoek een nachtje laten weken in water. Doe een halve liter water in een emmer en voeg daar een scheut wasmiddel en twee eetlepels Oxipoeder aan toe. Wring de handdoek de volgende dag uit en check of de vlek volledig uit de handdoek of het washandje is verdwenen, voordat je het in de was doet. Week eventueel nog langer als de vlek nog in het materiaal zit. 

Foundationvlekken verwijderen

Scheerschuim (geen scheergel) kan wonderen verrichten als het gaat om het verwijderen van foundationvlekken, mits de foundation zonder olie is. Smeer aan beide kanten van de handdoek of het washandje scheerschuim op de vlek. Spoel vervolgens uit met warm water. Herhaal tot de vlek weg is.

Heb je te maken met foundation op oliebasis? Laat de handdoek dan weken in een sopje. Doe 1 liter water in een teiltje en voeg 110 gram baking soda en een flinke scheut wasmiddel toe. Roer even door en laat de handdoek een nachtje weken. Wring de handdoek goed uit en was de handdoek vervolgens zo heet mogelijk.

Lippenstifvlekken verwijderen

Lippenstift kan lastig te verwijderen zijn als het in stof terecht is gekomen. Probeer eerst zoveel mogelijk lippenstift van de handdoek of het washandje af te deppen met wat keukenpapier. Wrijf niet! Smeer daarna voorzichtig een beetje afwasmiddel over de vlek uit. Laat het middel 15 à 20 minuten intrekken. Spoel de stof vervolgens uit met warm water: houd de handdoek of het washandje met de vlek naar beneden onder de kraan. Herhaal tot de vlek helemaal verdwenen is.

Lees ook: Opgeruimd staat netjes: zo vouw je handdoeken volgens Marie Kondo

Bron: House Wife How To | Beeld: Pexels