Vijf dingen om op te ruimen tijdens het vele thuiszitten

Maak een vliegende start met een opgeruimd huis door deze vijf dingen aan te pakken

De kans zit er dik in dat jij dit najaar heel wat uurtjes thuis doorbrengt. Wel zo fijn als je stulpje dan op orde is. Een intensieve herfstschoonmaak is daarvoor niet nodig. Door deze vijf simpele dingen aan te pakken lijkt je huis direct een stuk meer opgeruimd én houd je het netjes.

Aanrecht en keukenkastjes

Veel thuiszitten betekent misschien ook dat je wat vaker in de keuken staat. Tijdens de ‘intelligente lockdown’ zijn we en masse aan het bakken geslagen en door het thuiswerken heb je misschien tijd om ook een wat uitgebreidere lunch te nuttigen. De keuken eens goed onder handen nemen is daarom het beste punt om mee te beginnen. Haal je koelkast en keukenkastjes eens leeg om te inventariseren wat je allemaal in huis hebt – misschien scheelt dit je weer een bezoekje aan de supermarkt. Haal de rommella eens overhoop (vaarwel oude bonnetjes, paperclips en batterijen) om een frisse start te maken.

Papieren administratie

Niet ons favoriete klusje, maar zo’n stapel losse papieren en enveloppen kan erg slordig staan en ruimen we liever op. Tijd om je administratie eens bij te werken en al het belangrijke papierwerk op te bergen in mappen. Als je toch bezig bent om het oud papier aan te vullen, ga dan ook eens door oude tijdschriften, brochures en catalogussen en vraag jezelf af of je die écht nog een keer door gaat bladeren. Nee? Weg ermee!

Zet een dienblad neer

Heb je ook zo’n plek in huis waar zich altijd rommel lijkt te verzamelen? Of het nu de hoek van de eettafel, de buffetkast of het aanrecht is, je weet waarschijnlijk wel dat dit er niet netjes uitziet. Maar waar moet je die spullen anders laten? Geen zorgen, je mag je rommelhoekje best behouden. Je kunt het wel wat netter lagen ogen door alle losse spulletjes op een mooi dienblad te leggen. Ziet het er meteen een stuk georganiseerder uit! Dit werkt ook uitstekend voor losse kruidenpotjes en kookgerei in de keuken.

De kledingkast

Misschien breng je door het vele thuiszitten het liefste tijd door in je comfy pyjama, huispak of sportkleding. Juist daarom is dit eigenlijk een heel geschikte tijd om je kledingkast eens goed uit te pluizen. Je kunt nu namelijk met meer afstand en perspectief je kleding beoordelen. Wat heb je het afgelopen jaar eigenlijk nauwelijks gedragen? Welk kledingstuk is eigenlijk net te groot, te klein, of helemaal niet jouw kleur? Als je de smaak te pakken hebt, dan kun je door met het opruimen van accessoires, schoenen, sieraden en tassen. Dat ruimt op!

De badkamer

Tot slot is het tijd om de figuurlijke bezem door de badkamer te halen. Gebruik je in deze periode van veel thuis zijn minder make-up of andere verzorgingsproducten? Misschien kun je ze dan wegstoppen in een kast in plaats van ze op de wastafel of badkamerplank te laten staan. Dat oogt rustiger en netter. Kies je er juist voor om meer tijd door te brengen in de badkamer, bijvoorbeeld voor een ontspannen bad? Fleur deze ruimte dan op met (geur)kaarsen en je favoriete producten. Zo creëer je ook in de soms wat kille badkamer een thuisgevoel.

Lees ook: Rommeltje in huis? Deze kamer moet je als eerste opruimen

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash