Dit is de geniale reden dat je zilveren spullen in de ketchup moet leggen

ketchup

Zilver boenen was nog nooit zo simpel

Zilver en brons zijn heel kwetsbaar en daarom is het zaak om ze niet schoon te maken met hele agressieve middelen. Maar wat moet je dan wel gebruiken? Het antwoord op deze vraag verwacht je niet, maar je hebt de oplossing hoogstwaarschijnlijk al in huis.

Het is een van de populairste sauzen in Nederland.

Ketchup
De beste manier om zilver en brons te poetsen is door ketchup te gebruiken. Door de PH-waarde van de saus kan het heel gemakkelijk koolstof afbreken. Juist deze koolstof zorgt ervoor dat er vlekken ontstaan op het zilverwerk. Ketchup weekt dit los en zal het verwijderen. Het grootste voordeel dat ketchup hierbij bezit is dat het geen sporen, zoals krassen of vlekken, achterlaat. Pas echter wel op dat je de saus verantwoordelijk gebruikt en op de juiste manier, omdat het zuur ook kan invreten als je het te lang laat zitten.

Geen vlekken
Dit is de juiste manier: smeer een dun laagje ketchup op het zilveren of bronzen object en laat dit vijf tot maximaal dertig minuten zitten, afhankelijk van de staat van het product. Pak tijdens het weken een tandenborstel en borstel hiermee over het met ketchup besmeerde product. Spoel het product nu af en maak het gelijk droog om nieuwe vlekken te voorkomen.

Lees ook: Na het lezen van deze tip gooi jij je lege ketchupfles nooit meer weg! Heel handig dit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wonder How To | Beeld: Videostill  Huffington post