Deodorant vergeten? Geen probleem, zo ben je meteen van die zweetgeur af!

deodorant

Deodorant vergeten? Geen probleem met deze truc

Oeps, deodorant vergeten! Het overkomt ons allemaal wel eens en je komt er altijd te laat achter. Meestal word je erop geattendeerd door de onfrisse lucht die onder je oksels vandaan komt. Best vervelend en gênant, zeker als je op je werk bent en je collega's ook van je lichaamsgeur kunnen 'meegenieten'.

Wij hebben doorgaans geen schoon t-shirt in onze tas zitten en meestal heeft het ook geen zin meer om deodorant over je zweetgeur heen te spuiten of te rollen. Wat nu? Geen paniek, met een makkelijk trucje verdwijnt die vieze zweetgeur als sneeuw voor de zon! Het enige dat je ervoor nodig hebt is een antibacteriële handspray of -gel.

Zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar lekker op hun gemakje kunnen broeien. Dus om het probleem bij de wortel uit te roeien moet je die bacteriën te lijf gaan. Het voornaamste bestanddeel van antibacteriële handspray of -gel is alcohol en daar dood je die vervelende bacteriën mee! Het enige wat je hoeft te doen, is een klein beetje van deze middelen te gebruiken, liefst van een geurloos product. Spray of smeer een klein beetje onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zo verdwijnt niet alleen de zweetgeur, het zou zelfs zweet laten verdampen.

Bron: Margriet | Foto ter illustratie