Herkenbaar! ZO is het precies om op te groeien in Nederland, geweldig om te lezen!

Growingupdutch

Heerlijk herkenbare herinneringen over opgroeien in Nederland!

De meeste mensen die zijn opgegroeid in Nederland zullen wel een aantal dingen gemeenschappelijk hebben. Daarom is het ook zo grappig toen op Twitter de hashtag #GrowingUpDutch (opgroeien in Nederland, red.) werd geïntroduceerd.

Superherkenbaar om de berichten op Twitter te lezen en het brengt je in één klap terug naar je jeugd. Wedden dat jij één of meerdere van onderstaande punten herkent? Superleuk om te lezen!

Op de uitnodiging van elk kinderfeestje stond: "Het is een verrassing wat we gaan doen, maar neem je zwemkleding mee!' Het was inderdaad elke keer weer een verrassing, en daarna ging je *verrassing!* gourmetten!

De avondvierdaagse: Het leukste was dan sabbelen op je met pepermunt gevulde sinaasappel, gewikkeld in een zakdoek.

Je ging op de fiets naar school (no matter what) Ook als het regende, hagelde, sneeuwde, onweerde of gigantisch stormde... Je had een opzetstuur op je fiets als je écht van ver kwam, zodat je als een soort volleerde wielrenner met tegenwind en regen in je smoel naar huis sjeesde. Je regenpak was je meest waardevolle bezit. Maar die trok je wel uit voordat je de school binnenliep, want het ziet er natuurlijk niet echt cool uit.

Je fiets vinden in het fietsenhok was een urenlange klus. Gelukkig was je niet de enige...

Een verjaardagslied had tientallen verschillende versies: Zoals: 'happy birsday to you, in de wei staat een koe en de koe zegt i love you, happy birsday to you'

Het Land Van Ooit was je favoriete pretpark! Waarom? Omdat kinderen er de baas waren! R.I.P Het Land Van Ooit...

 

Alleen wij kennen spelletjes als 'spijkerpoepen' en 'broekhangen'. 

Apenkooien: Need we say more? De beste besteding van je gym-uurtje! 

De Fabeltjeskrant! Meneer de Uil we houden nog steeds van je!

Heb jij nog leuke toevoegingen? Laat het ons weten!