Dít is waarom iedereen suiker in zijn shampoo doet! Jij gaat het straks ook doen!

Het resultaat is echt fantastisch!

Haarverzorging is door de jaren heen erg veranderd en als we kijken hoe men het vroeger aanpakte, zijn we blij dat we tegenwoordig leven. In vroegere tijden beschikte men niet over de uitgebalanceerde haarverzorgingsproducten die wij vandaag de dag allemaal kunnen kopen. Toch moest het haar regelmatig schoon gehouden en in model gebracht en gehouden worden. Rond 1800 werd bijvoorbeeld nog aanbevolen het haar tweemaandelijks te spoelen met een oplossing van eigeel en lauw water. Bah!

Gelukkig bestaat er nu shampoo, ook al lost dat ook niet alle haar- en hoofdhuidproblemen op. Net als de huid van je gezicht zit je hoofdhuid ook vol met dode huidcellen. Deze dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid gaat jeuken en dat je haar er minder gezond en glanzend uitziet dan je eigenlijk zou willen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat er minder dode huidcellen op je hoofd blijven zitten?

Door suiker door je shampoo heen te doen! Net als bij je gezicht het geval is, heeft ook je hoofdhuid af en toe een scrub nodig om de dode huidcellen te verwijderen. Wanneer je een beetje suiker aan je shampoo toevoegt zorg je voor een natuurlijk scrub; door de suiker schrob je zachtjes de dode huidcellen van je hoofdhuid af, die je vervolgens door het doucheputje spoelt. Je hebt dus helemaal niet een dure scrub nodig! Overigens kan het een beetje te veel zijn voor je hoofdhuid wanneer je iedere dag suiker in je shampoo in stopt; één keer per drie tot vijf wasbeurten is genoeg

Bron: Happy In Shape | Beeld: Juicy Beauty World