Niet vergeten: vanaf vandaag gaat de avondklok één uur later in  

avondklok

Ben jij blij met dit extra uurtje? 

De laatste persconferentie leverde slechts één versoepeling op: een kleine verandering in de avondklok. Die gaat vanaf vanavond namelijk een uurtje later in. We mogen nu dus tot 22.00 uur op straat. 

Uur later 

De avondklok gaat vanaf vanavond, woensdag 31 maart, niet meer om 21.00 uur in, maar om 22.00 uur. Vanwege de zomertijd mogen Nederlanders een uur langer op straat zijn. En met het prachtige lenteweer van vandaag kon de timing eigenlijk niet beter! 

Zelfde eindtijd 

De eindtijd blijft ongewijzigd, dat betekent dat de avondklok eindigt om 4.30 uur. Supermarkten en andere afhaallocaties kunnen vanaf vandaag ook een uurtje langer openblijven, daar kun je terecht tot uiterlijk 21.45 uur. 

Minder op bezoek 

De avondklok is begin dit jaar ingesteld om ervoor te zorgen dat er in de avonden minder mensen bij elkaar over de vloer komen. In de hoop het aantal coronabesmettingen te verminderen. Voor mensen die moeten werken of om een andere (medische) reden ’s avonds buiten moeten zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Zij moeten daarvoor een verklaring bij zich hebben. Ook is er een uitzondering voor hondenbezitters.

Boetes

Wekelijks zijn er nog steeds veel mensen op straat tijdens de avondklok. De politie deelde hiervoor vorige week bijna 6500 boetes uit — en die bedragen 95 euro per stuk. Zonde! 

Lees ook: Onderzoek: een verkoudheid kan voorkomen dat je corona krijgt 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash