‘Ik stuurde mijn schoonouders weg tijdens een etentje’

schoonouders

‘Ze bleven maar neerbuigende opmerkingen tegen mijn moeder maken’

Marcel* en Lisanne zijn gelukkig getrouwd, maar helaas konden de ouders van Lisanne en de moeder van Marcel nooit goed met elkaar overweg. Het is ruim zes jaar geleden dat iedereen elkaar voor het laatst gezien heeft, dus Lisanne vindt het hoog tijd om een etentje te organiseren. Marcel zag dit idee vanaf het begin af aan al niet zitten. De spanningen lopen tijdens het diner zo hoog op dat Marcel zijn schoonouders uit huis zet. Op Reddit deelt hij zijn verhaal. 

Schoonouders

“Afgelopen zaterdag heeft mijn vriendin Lisanne iets gedaan wat ik eigenlijk niet wilde. Ze had namelijk mijn broer, zus, moeder en haar ouders uitgenodigd voor een etentje bij ons thuis”, begint Marcel zijn verhaal. “Lisanne wilde heel graag dat iedereen zou komen, ook al weet ze dat onze ouders niet goed met elkaar overweg kunnen. Mijn schoonouders zijn erg rijk, terwijl mijn moeder het altijd minder breed heeft gehad. Daarom helpen mijn broer en ik haar nu om rond te komen. In het verleden hebben mijn schoonouders nare opmerkingen over mijn moeder gemaakt, maar ik heb toen geprobeerd het van me af te zetten.”

Etentje

“De avond begon eigenlijk direct al slecht toen Lisanne vertelde over de nieuwe vriend van mijn moeder. Mijn schoonouders overspoelden mijn moeder meteen met vragen. Waarom is hij hier niet en wat doet hij voor werk? Mijn schoonvader impliceerde zelfs dat alleenstaande moeders niet zouden moeten daten. Ook maakte hij vervelende opmerkingen over het feit dat mijn broer, zus en ik verschillende vaders hebben. Ik was toen al woedend maar Lisanne wist het onderwerp te veranderen.”