Om deze redenen kun je je schoenen binnenshuis echt beter uitdoen

Wij laten ze voortaan wat vaker in de hal staan

Over het algemeen heb je twee soorten mensen. De een schopt de schoenen meteen uit wanneer zij thuiskomt en de ander houdt ze lekker nog eventjes aan. Val jij onder die laatste categorie? Dan wil je die keuze misschien overwegen. 

Vies
Het is tot daaraan toe als je je schoenen ‘alleen maar’ beneden draagt, maar boven in de slaapkamer is iets anders. Je schoenen, waarmee je over de vieze straten loopt, modder en allerlei andere viezigheden, daar banjer je dan mee door het huis. Al die viezigheden neem je dan mooi met je mee. Niet heel lekker. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat je schoenen wel héél erg rijk zijn aan bacteriën en schimmels.

E.Coli
Amerikaanse onderzoekers van de University of Arizona gaven tien proefpersonen een gloednieuw paar schoenen. De respondenten liepen vervolgens twee weken lang op deze schoenen voordat ze getest werden op bacteriën. Na twee weken werden er 420.000 soorten bacteriën gevonden! 27 procent van deze bacteriën was het E.Coli bacterie, ofwel de poepbacterie.

Kleine kinderen
Daar hielden de bevindingen echter niet op. Klebsiella-pneumoniae werd namelijk ook op de schoenen gevonden, een bacterie die longontstekingen kan veroorzaken. Wij doen de schoenen voortaan wel uit. Heb je kleine kinderen? Dan is dit zeker een aanrader! Uit het onderzoek bleek dat 90 tot 99 (!) procent van de bacteriën op je schoenen achterblijven op je vloer of vloerkleed. Jep, precies dat vloerkleed waar je kinderen op spelen of overheen kruipen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pixabay