Dít is wat je het beste kunt doen als je al een paar dagen niet kunt poepen

Maar grijp niet meteen naar medicijnen

Hoe vaak je een nummertje twee naar het riool brengt, verschilt per persoon. De een zoekt het toilet een keer per dag op om te poepen en de ander hoeft maar een paar keer per week. Lukt het jou niet om die grote boodschap te doen? Probeer dan eerst dit voordat je naar medicijnen grijpt.

Dit kun je het beste doen.

Oplossing

Heb jij al een paar dagen niet gepoept en is dit voor jou normaal? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Doe jij echter elke dag je behoefte en lukt het nu een paar dagen niet? Dan heb jij wellicht baat bij dit bericht. Probeer in dat geval namelijk zoveel mogelijk te drinken (maar geen vocht-onttrekkende dranken).

Vocht binnenkrijgen

Vocht zorgt er namelijk voor dat je poep soepeler wordt en dat het makkelijker zijn weg naar buiten vindt als je al een paar dagen niet kunt, zo voorkom je dat die grote boodschap te veel als een bevalling zal voelen. Ook is het raadzaam om even een wandelingetje te doen of om op een andere manier te bewegen.

Langer dan een week

Lukt het jou al langer dan een week niet om een ei te leggen? Dan is een bezoekje aan de apotheek geen slecht idee. Kies voor medicijnen die je kunt krijgen zonder doktersverklaring. Begin met een lage dosering en verhoog indien nodig.

Lees ook: Belangrijk: déze problemen met je stoelgang vragen om een bezoek aan de huisarts!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels