Dit drankje kan helpen voorkomen dat je aankomt!

drankje

Drie kopjes van dit drankje per dag en de kilo’s vliegen eraf!

Wil je een paar kilootjes kwijt maar lukt het niet met gezond eten en genoeg bewegen? Dan kun je misschien eens proberen om de frisdrank en koffie te verruilen voor een kopje zwarte thee. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat het drinken van zwarte thee overgewicht zou kunnen voorkomen. 

Evenals groene thee, is ook zwarte thee ideaal in de strijd tegen overgewicht.

Antioxidanten
Het voordeel dat zowel groene- als zwarte thee bieden is te danken aan de polyfenolen (antioxidanten) die in beide soorten thee zitten. De polyfenolen in groene thee kunnen makkelijk in het bloed worden opgenomen, wat de werking van de lever kan verbeteren. En de lever, die speelt op zijn beurt weer een belangrijke rol bij de stofwisseling.

Afvallen
De polyfenolen in zwarte kunnen goed werk verrichten in de darmen. Ze zorgen namelijk voor een toename van de pseudobutyrivibrio-bacterie, welke de stofwisseling stimuleert. En een goede stofwisseling is enorm belangrijk wanneer je een paar kilo kwijt wilt. De onderzoekers van de Universiteit van Californië zetten vier groepen muizen op verschillende diëten, waarbij ze een combinatie van veel/weinig vet, veel/weinig suiker, en groen- of zwarte thee extract kregen. Na vier weken bleek dat de muizen die één van de twee thee-extracten toegediend kregen meer afgevallen waren dan de muizen die dit niet kregen.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels