Druk aan het lijnen maar verdwijnt je buikje maar niet? DIT zijn de 4 redenen waar het aan kan liggen!

buikje

Dat hardnekkige buikvet gaat maar niet weg… HIER komt het door!

Het warme weer komt er weer aan, heerlijk! Dat betekent heerlijk buiten zitten en van het zonnetje genieten. Het betekent echter ook dat de korte broek bikini weer uit de mottenballen worden getrokken en daarom zijn honderden mensen nu druk bezig met het verliezen van de winterkilootjes.

Je sport, je eet gezond en blijft van je snoep en koekjes af, maar toch wordt dat hardnekkige buikje maar niet platter. Hoe kan dat toch? Het geheim zit hem zeer waarschijnlijk in één van de volgende zaken! Herken jij je hierin?

Tekort aan magnesium: Magnesium is een onmisbaar materiaal voor een goede gezondheid, het zorgt ervoor dat je bloeddruk op peil blijft en dat calcium goed wordt opgenomen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een magnesiumsupplement ook een goede invloed heeft op je vochthuishouding tijdens de menstruatie, dit zorgt ervoor dat je een minder opgeblazen gevoel hebt. Voor een platte buik is het daarom belangrijk om magnesiumrijke voedingsmiddelen, zoals groene bladgroente, bonen en noten, te eten, of een magnesiumsupplement te proberen.

Verkeerde oefeningen: Veel mensen gaan fanatiek aan het joggen als ze wat kilo’s kwijt willen. Dat is natuurlijk prima, maar als je niet op je hartslag let heeft dit nauwelijks invloed op je vetverbranding. Voor een optimale vetverbranding is er namelijk een maximaal aantal hartslagen per minuut nodig. Een redelijk betrouwbaar sommetje dat je kunt maken is: maximale hartslag = 220 -/- je leeftijd. Dat komt dus neer op 175 hartslagen per minuut als je 45 jaar bent. De ideale hartslag voor afvallen en vetverbranding ligt tussen de 60 en 70% van je maximale hartslag. Daarnaast is het verstandig om, naast cardio, ook spierkrachtoefeningen te doen.

Te weinig slaap: Dit beïnvloed de wijze waarop het lichaam voedsel verwerkt en kan op de lange termijn zelfs tot extra gewicht leiden. Uit een studie blijkt dat vrouwen die minder dan vijf uur per nacht slapen 32% méér kans hebben op gewichtstoename dan vrouwen die meer uren per nacht slapen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van de Nutrition Research Center dat vrouwen die vier uren in plaats van acht uren slapen ook nog eens meer calorieën binnen krijgen. Dat komt doordat te weinig slaap zorgt voor een toename van het hormoon dat de eetlust stimuleert: ghreline.

Frisdrank: Je kan zo gezond eten als je wil, als je niet let op de ‘vloeibare calorieën” zoals frisdrank en alcohol heeft dit weinig zin. Dan maar aan de light-frisdrank? Nee, ook dat kan je beter laten. Uit een studie. gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, blijkt dat het consumeren van light frisdrank ook bijdraagt aan een verhoogde omvang van de taille en het buikvet, omdat de zoetstoffen in de frisdrank een signaal afgeven aan de spijsvertering dat er voeding met een hoge caloriewaarde volgt. Wanneer die calorieën vervolgens niet komen, is ons lichaam ‘verbaasd’ en worden hongergevoelens versterkt. Overgaan op water dus!

Bron: Margriet