Het is echt levensgevaarlijk: om déze reden moet je je telefoon nooit opladen in bed!

telefoon

Laat je telefoon voortaan niet in je bed liggen wanneer-ie aan de lader zit

Wanneer je telefoon rond bedtijd bijna leeg is en je sociale contactenbron ook nog eens dient als wekker, is het erg makkelijk om je telefoon naast je kussen te leggen terwijl ‘ie tegelijkertijd aan de lader ligt. Zo heb je ‘m bij de hand om voor het slapengaan nog even social media af te struinen en om de wekker makkelijk uit te zetten wanneer die afgaat. Toch is het veel en veel verstandiger om je telefoon niet bij je in bed te leggen wanneer die oplaadt.

Er kunnen namelijk akelige dingen gebeuren wanneer je je telefoon bij je in bed oplaadt…

Fatale gevolgen
Net zoals velen hun telefoon naast zich in bed leggen wanneer ze een uiltje knappen, deed de Amerikaanse Wiley Day dat ook. Met alle gevolgen van dien. Hij sliep zoals elke nacht met zijn iPhone naast hem in bed, maar zijn telefoon raakt die desbetreffende nacht los van de oplader waardoor het contactpunt vrij kwam te liggen. Toen dit contactpunt in aanraking kwam met de ketting die de Amerikaan om zijn nek had, kreeg hij een grote elektriciteitsschok! Hij werd hierdoor zelfs uit zijn bed geslingerd.

Overleefd
Wiley wist gelukkig net op tijd de ketting af te doen. Zijn nicht die in een andere kamer lag te slapen, bracht de jongen met spoed naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij tweede- en derdegraads brandwonden had opgelopen rondom zijn nek. Wiley kan het verhaal gelukkig navertellen en wil iedereen waarschuwen om nooit meer een telefoon in bed te leggen terwijl die aan de oplader ligt.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Linda | Beeld: Pixabay