Nog wat kilo’s kwijt voor de zomer? Voeg dan DIT ingrediënt toe en verbrand drie keer zoveel vet!

komijn

Een lepeltje van dit ingrediënt doet wonderen!

De zon begint steeds vaker te schijnen (heb je het weerbericht voor dit weekend al gezien?) en de tijd dat we onze witte benen weer in een korte broek moeten hijsen breekt straks toch echt aan. Grote kans dat je voor die tijd nog best een aantal kilo’s kwijt zou willen. Dit ingrediënt gaat je daarbij helpen!

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi Universiteit onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Ze volgden 88 vrouwen die een dieet aan moesten houden waarbij de helft van de vrouwen dagelijks 1,5 gram komijn at en de andere helft niet.

Wat bleek? De groep vrouwen die dagelijks komijn door de yoghurt had gedaan was gemiddeld twee kilo meer afgevallen. Daarnaast verloren de vrouwen in de komijngroep tot drie keer zoveel vet dan de vrouwen in de andere groep én was hun cholesterolgehalte verlaagd. Wil je dus een aantal kilo’s kwijt en het proces een handje helpen? Voeg dan iedere dag 1,5 gram komijn toe aan je yoghurt, salade, soep of smoothie.