Ook altijd aan het snaaien op het werk? Zoveel extra calorieën krijg je dan binnen!

De hoeveelheid is echt ongelofelijk!

Het is een bekend fenomeen en we kunnen er bijna niets aan doen; snaaien op het werk. Iedere dag is er wel een collega die iets lekkers meeneemt of heeft gebakken en jij bent daar het (welwillende) slachtoffer van. Je denkt misschien dat het wel meevalt, één zo’n snackje per dag, maar ongemerkt eet je toch heel wat calorieën bovenop je behoefte.. 

100.000 calorieën
Kijk, als het nu bij één koekje of één gebakje per week bleef, dan was er natuurlijk niet zoveel aan de hand. Helaas blijft het vaak niet bij dat ene koekje of gebakje en eet je eigenlijk iedere dag wel iets wat niet zo goed voor je is. En al die kleine hapjes, die leiden tot een calorie-overschot van 100.000 calorieën per jaar. En nee, dit is echt geen grapje.

Vijftig dagen voedselinname
Het onderzoek naar al deze kleine extra snackjes werd uitgevoerd door voedselmerk Kallø; zij kwamen tot de conclusie dat het aantal snacks dat wij jaarlijks wegwerken op de werkvloer neerkomt op zo’n vijftig dagen voedselinname. Per jaar. Dit legden de wetenschappers even haarfijn uit; dit komt neer op zo’n 135 koekjes, 90 plakjes cake, 90 pakjes snoep en 45 donuts. Eeh.. oeps!

Balans
Maar als je collega je iets lekkers aanbiedt, moet je dan altijd nee zeggen? Dit hoeft helemaal niet volgens voedseldeskundigen: “Je hoeft niet op een streng dieet te gaan, als je maar probeert de balans er een beetje in te houden.” Snack er dus niet iedere dag op los, zorg voor een voorraadje gezonde tussendoortjes op kantoor en houd die 45 donuts in je achterhoofd. Die zijn niet gezond en je energiepeil wordt er ook niet vrolijk van!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Enfait | Beeld: Daily Star