Kan je niet slapen met dit warme weer? DIT is de oplossing!

De oplossing voor slecht slapen verwacht je niet!

Dit warme weer is natuurlijk heerlijk, maar er zit toch echt een keerzijde aan. Het is ook ‘s nachts heel warm en dat zorgt ervoor dat we minder lekker kunnen slapen. Tips en Weetjes heeft uitgezocht hoe dat komt en wat je eraan kunt doen!

Ook bij Arthur Kurvers, neuroloog in het Amsterdam Slaap Centrum MC Slotervaart, is het een veelgehoorde klacht. Met warm weer doen mensen soms geen oog dicht. Dat is niet zo bijzonder, zegt Kurvers: “Mensen zijn hier gewend aan een bepaalde temperatuur. De ideale temperatuur om te slapen is zo’n 18 of 19 graden. In huizen is het nu ook ‘s nachts vaak een stuk warmer. Als mensen gaan slapen, daalt normaal gesproken hun inwendige lichaamstemperatuur. Maar daar moet het lichaam dan wel de kans voor krijgen. Dat is lastig als het in de slaapkamer warm is.”

Tegenstrijdige oplossing
Wat je daaraan kunt doen, is eigenlijk heel simpel. Zorg dat je de omgevingstemperatuur zo laag mogelijk is. Dat bereik je door overdag de ramen en deuren gesloten te houden en ‘s avonds alles open te zetten. Ook een warme douche doet wonderen, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. Door de warmte gaan je poriën open staan, waardoor je lichaam de hitten beter kan afvoeren.

Een andere tip die Kurvers geeft is het eten of drinken van iets kouds. Bij voorkeur dan een glas water en niet een ijsje. Door het suiker wat in het ijsje zit, wordt je juist weer wakker en dan helpt het dus helemaal niks.

Slaap jij ook altijd slecht met warm weer en heb je een tip? Laat het weten in de reacties.

Bron: RTLnieuws | Beeld ter illustratie