Op deze manier is thuiswerken een stuk aangenamer voor je nek en rug

Thuiswerken wordt zo een stuk prettiger!

Na al die maanden vanuit huis werken begint het bijna normaal te lijken. We werken massaal op laptops, want die zijn heel handig om te schakelen tussen werkplekken. Maar de hele dag naar zo’n klein laag scherm staren, heeft veel invloed op je nek, rug en hoofd. Gelukkig kun je je thuiswerkplek met de volgende tips wat comfortabeler maken. 

Voldoet jouw werkplek aan deze checklist?

Monitor

Het klinkt als een simpele oplossing maar een monitor heeft veel voordelen. Het turen naar een klein scherm is verleden tijd, samen met die gebogen nek. Het nadeel van een monitor kan zijn dat je er simpelweg niet genoeg ruimte voor hebt. Monitor beugels zijn hiervoor een echte uitkomst. Je kunt ze aan je bureau of wand monteren, waardoor ze ook nog eens makkelijk verstelbaar zijn. Vooral de monitor steun met bureauklem is gemakkelijk te bevestigen en scheelt je een hoop ruimte. Een echte must voor in jouw thuiskantoor!

Bureaustoel

Een andere simpele oplossing is een goede bureaustoel. Toen de eerste lockdown werd aangekondigd zijn de keukentafels omgetoverd tot heuse werkplekken. Het nadeel is alleen wel dat die keukentafels inmiddels nog steeds de werkplekken zijn, inclusief de stoelen die daarbij horen. Met de verwachting dat thuiswerken nog wel even ‘normaal’ blijft, is het nu toch echt tijd om na te denken over een goede bureaustoel.

Licht

Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar goed licht is belangrijk in je thuiskantoor. Probeer het liefst een plek te vinden in de buurt van een raam of investeer in daglichtlampen. Je ogen zullen een stuk minder vermoeid zijn waardoor je hoofdpijn vermijdt. Het licht van je laptop is ook belangrijk. Sommige laptops passen de helderheid automatisch aan of filteren blauwtinten uit het scherm. Als jouw laptop over deze luxe beschikt is het zeker een aanrader om dit aan te zetten.

Pauze

Vooral nu je vanuit huis minder snel een praatje maakt met je collega is regelmatig pauze nemen belangrijk. Je nek en rug worden hierdoor minder belast en je concentratie schiet omhoog. Als je om het anderhalf uur even 10 minuten een rondje gaat lopen of iets anders gaat doen gaat het geheid in je voordeel werken. Als je dit snel vergeet zou je zelfs een wekker kunnen zetten. Oh, en pauzes achter je beeldscherm tellen niet!

Lees ook: Familie kocht een hond, maar de dierenarts belde direct de politie toen hij het dier zag

Beeld: Unsplash