Goed om te weten! Zo voorkom je dat je hond een tekenbeet krijgt

Met deze tips verminder je de kans op een tekenbeet bij je huisdier

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, gaan we een warme week tegemoet. Hoewel het hartstikke leuk is dat we weer kunnen genieten van het zonnetje, betekent dit ook dat pollen door de lucht vliegen (hallo hooikoorts) en dat teken actiever worden. Tekenbeten worden voornamelijk opgelopen in het bos of in de tuin en laat dat nou net de plekken zijn waar je hond graag komt…

Je huisdier zal je dankbaar zijn.

Week van de Teek

Van 16 april tot 22 april vindt ‘Week van de Teek’ plaats. Overal wordt gewaarschuwd voor de teek en hoe je een verdachte tekenbeet kunt herkennen. Niemand wil een tekenbeet krijgen en dat geldt ook voor je hond. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je kunt voorkomen dat je huisdier het krijgt.

Oplossing

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ga je met je hond het bos in? Druppel dan een beetje tea tree olie in de nek van je hond (dit hoef je niet elke dag te doen). Tevens kun je af en toe een paar druppels appelciderazijn aan de brokken of het water van je hond toevoegen om te voorkomen dat het een teek krijgt. Door de azijn wordt het bloed van je hond iets zuurder, iets waar teken niet van houden.

Hoewel dit manieren zijn om tekenbeten te voorkomen, biedt het geen garantie. Controleer daarom elke dag of je hond teekvrij is. Heeft je vierpoter toch een teek? Verwijder deze dan met een speciale tekentang.

Hoe voorkom jij dat je hond een teek krijgt? Deel je tips in de reacties op Facebook!

Lees ook: Zo herken je een verdachte tekenbeet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTV Noord, Oma Weet Raad, 123 Tinki, Dogs Naturally Magazine | Beeld: Pexels