5 items die niet mogen ontbreken op de kersttafel

kersttafel

Zo creëer je een perfect gedekte kersttafel

Tijdens de kerstdagen doen we ons best om de tafel er gezellig uit te laten zien. We kiezen voor een ander tafelkleed en toveren ons mooiste servies tevoorschijn. Vind jij het lastig om de boel helemaal kerstproof te krijgen? Wij vertellen je welke items niet op de kersttafel mogen ontbreken.

1. Licht de boel goed op

Licht is enorm belangrijk. Door gebruik te maken van een grote hoeveelheid kaarsen maak je de tafel een stuk gezelliger. Zet de grote lamp boven de tafel uit en maak de boel extra sfeervol met waxinelichtjes of verschillende kaarsenhouders. Ook leuk: drapeer een slinger met kerstverlichting over de tafel heen. Dit geeft een feestelijke touch.

2. Zet die fles wijn maar koud

Bij de meeste gerechten drinken we tijdens het kerstdiner een goed glas wijn. Kies je voor een witte wijn? Dan is het belangrijk ‘m goed gekoeld te houden. Voorkom het op en neer wandelen naar de koelkast en zet een wijnkoeler op tafel. Dit staat ook nog eens erg gezellig.

3. Feestelijk servies

We willen natuurlijk ons eten er piekfijn uit laten zien. Hoe je dit doet? Door te kiezen voor het juiste servies. Stapel eens een dieper bord op een groot plat bord. Het voorgerecht dien je op in het diepe bord, het hoofdgerecht in het platte bord. Ben je niet in het bezit van een flinke serviesset? Vraag je visite, zodat zij het servies naar het kerstdiner mee kunnen brengen!

kerst

4. Warmhoudplaat

Tijdens het kerstdiner zitten we graag wat langer aan tafel. We genieten van het eten, scheppen nog een extra keer op en raken flink aan de klets. Oeps, door al dit getreuzel blijft het eten niet op de juiste temperatuur. Voorkom dit door het eten op een warmhoudplaat op te dienen. Deze warmtebron houdt elk gerecht warm, waardoor je extra lang kunt genieten van het eten.

5. Geen geknoei aan tafel

We knoeien en smeren wat af tijdens het eten. Om te voorkomen dat de kersttafel een grote kliederboel wordt, leg je op elk bord van te voren een servet. Kies een pakket met servetten die goed bij het tafelkleed past, zodat de tafel er nog knapper uit ziet. Zie het als een accessoire voor de kersttafel.

Lees ook: Gezellig en budget: zo breng je je huis voor weinig geld in de kerstsferen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels