Gezellig en budget: zo breng je je huis voor weinig geld in de kerstsferen

kerstsfeer budget

Want die decembermaand is al duur genoeg

Tover jij elk jaar je kerstversiering van zolder naar beneden, maar ben je eigenlijk helemaal zat van die prehistorische versiering? Grote kans dat je menig folder of kerstwinkel al bekeken hebt, maar ook aan alle items een flink prijskaartje hebt zien hangen. Geen zorgen, want met een paar budget tips maak je je huis óók heel gezellig. 

Zo haal je de kerstsfeer op een budget manier in huis!

1. Koopjes jagen

Veel winkels hebben speciale kortingsavonden wanneer de decembermaand bijna is aangebroken. Hier kan jij gebruik van maken. Nog beter: shop je kerstartikelen ná de kerstdagen. Veel winkels bieden soms wel 50 tot 70 procent korting. Dat is een win-win situatie voor volgend jaar.

2. Bessentak

Niet alleen groene takken zorgen voor een kerstsfeer, ook rode bessen takken doen veel goeds in je interieur. Deze takken koop je op de markt voor een paar euro en zullen gegarandeerd de hele decembermaand blijven staan.

bessentak

3. Ruilen maar

Ben jij helemaal zat van je eigen kerstballen? Grote kans dat een goede vriend(in) of familielied hetzelfde heeft. Hoe je dit oplost? Door van kerstballen te ruilen. Zo hebben jullie allebei een keer wat anders in huis en ruilen jullie na de kerst gewoon weer terug.

4. De natuur in huis

Geen plek voor een kerstboom? Of wil je je huis naast een kerstboom nog wat extra’s geven? Ga dan op zoek naar een paar mooie dennentakken – wie weet vind je ze wel in het bos. Zet deze takken in een vaas en fleur de boel op met wat lampjes of kleine kerstballen.

takken

4. Mixen maar

Die kerstballen blijven toch een dingetje. Was je vorig jaar gek op blauw en zilver, maar ben je dit jaar helemaal niet meer zo’n blauwliefhebber? Skip die blauwe ballen en vervang alleen deze varianten voor een andere kleur. Kies voor een paar nieuwe eyecatchers en voilà: je hebt een totaal andere boom dan vorig jaar.

5. Kringloop

In de kringloopwinkel vind je vaak de echte pareltjes als het gaat om interieur. Bezoek de kringloopwinkel ook eens rondom de kerstdagen en wie weet vind je een verzameling aan vintage ballen – voor een heel fijn prijsje. Let op: je moet natuurlijk wel van een bonte kerstboom houden. Want complete sets ga je hier vaak niet vinden.

bonte boom

6. Lichtjes

Denk je aan kerst, dan denk je aan een hoop gezellige lampjes. Door een flinke hoeveelheid lampjes in je huis op te hangen, breng je automatisch de kerstsferen in huis. Je scoort bij de Action – of een andere budgetwinkel – al voor een paar euro een snoer met lampjes. Drapeer de lampjes eens over de randen van een spiegel, leg ze in een vaas of hang de lampjes aan de muur. Wedden dat het gezellig staat!

7. DIY

Ben je een beetje handig? Ga dan zelf eens aan de slag. Haak of brei een aantal kleine kerstmutsjes of hoesjes die je om je ‘lelijke en oude’ ballen schuift. Daarnaast is er ook een hoop mogelijk als het gaat om kerststukjes of aankleding van de eettafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van inpakpapier als tafelkleed? Lekker origineel én budget.

haak bal

Lees ook: Aan de glühwein: dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Christmaholic | Beeld: Unsplash