9 dingen die je nooit onder het bed moet bewaren

9 dingen niet onder bed

Er zijn een aantal items die je beter niet onder je bed kan bewaren

Er zijn veel mensen die het gedeelte onder het bed gebruiken als opslag voor bepaalde spullen. Handig, want op deze manier kan je veel spullen kwijt zonder dat ze in het zicht staan. Hoewel het gebruik van de ruimte onder je bed praktisch is, zijn er enkele dingen die je daar beter niet kunt bewaren. 

1. Zware spullen

Zware spullen onder het bed vandaan toveren is niet altijd een slim idee. Niet alleen belast je je rug met het optillen van deze zware spullen, ook ontstaan er gemakkelijk krassen op de vloer. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

2. Opbergdozen zonder wielen

Net als te zware spullen, kan je opbergdozen zonder wielen ook beter niet onder het bed stallen. Met de harde ondergrond kunnen deze dozen ook veel schade toebrengen aan je geliefde vloer. Wanneer je opslagdozen geen wieltjes hebben, investeer dan in een aantal zelfklevende viltjes om krassen op de vloer te voorkomen.

3. Bewaar kleding in dozen met deksel

Bewaar kleding en ander beddengoed altijd in opbergdozen. Tip: ga op zoek naar lange, lage, plastic dozen die aan de boven- en zijkanten openen. Je wil natuurlijk niet dat het stof stof zich ophoopt op je schone kleding en beddengoed.

4. Dikke truien en jassen

Tenzij deze kledingstukken zich in de zomerperiode zich in vacuümzakken bevinden, nemen ze waarschijnlijk te veel ruimte in beslag onder je bed. Het is begrijpelijk dat je deze kledingstukken uit je grote slaapkamerkast wil verwijderen, maar het zou geen kwaad kunnen om ze op te slaan in een minder krappe ruimte.

5. Lege koffers

Koffers horen thuis in de kelder of opbergruimtes buiten de slaapkamer. Tenzij ze ook hun steentje bijdragen als opslagruimte. Waarom vul je de koffers niet? Een win-win situatie! 

Lees verder op de volgende pagina welke spullen je nog meer niet onder het bed moet bewaren.

Pagina 1/2