9 dingen die je nooit onder het bed moet bewaren

6. Items die je vaak gebruikt

Waarom schoenen of kleding die je vaak gebruikt onder het bed opbergen als je dagelijks voorover buigt om ze te pakken? Overweeg om veelgebruikte spullen – dingen die je minstens één keer per week gebruikt – in een kast, garderobe of dressoir te bewaren. Tenzij je geen andere opslagopties hebt natuurlijk.

7. Alles wat je vergeet

Opbergruimte onder het bed is geweldig voor items zoals kerstversiering en seizoenskleding die je een paar keer per jaar draagt, maar laat deze toegankelijke ruimte onder het bed niet zomaar een zwart opslaggat worden. Als je deze ongebruikte items niet zo vaak ziet, ruim je minder snel op, wat kan leiden tot onnodige rommel.

8. Extra beddengoed (of iets dat je ‘s avonds laat nodig hebt)

Dit lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar om geluidsoverlast te voorkomen is het volkomen logisch. Als je in een gehorig appartement woont of iemand hebt die in een kamer onder je slaapt wil je voorkomen dat je met een luide opbergdoos sleept vlak voor het slapengaan.

9. Nostalgische spullen (volgens Feng Shui-principes)

Als je je zorgen maakt over negatieve energie in je kamer, wil je misschien voorkomen dat je nostalgisch papier, foto’s, souvenirs of oude kleding onder het bed opslaat. Volgens de leer van Feng Shui kunnen deze items emotionele energie dragen en de slaap verstoren. Dat je het maar even weet 😉

Pagina 2/2

Lees ook: Deze 10 dingen vergeten we het vaakst schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Unsplash